Foto: F64

Pērnās sezonas čempione "VEF Rīga" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien savā laukumā ar 113:75 (30:15, 23:26, 34:13, 26:21) pārspēja debitanti "Valka"/"Valga" komandu.

Jau spēles pirmajā ceturksnī rīdzinieki guva divtik vairāk punktus nekā Valkas vienība (30:15), bet pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar 12 punktu pārsvaru (53:41).

Arī otrajā puslaikā laukumā dominēja čempioni, trešo spēles ceturtdaļu uzvarot ar 21 punkta pārsvaru (34:13), bet visā spēlē izcīnot uzvaru ar 113:75.

Ar 18 punktiem uzvarētāju labā izcēlās Ričmonds Vilde, kurš arī savāca septiņas bumbas zem groziem, bet 17 punkti Jāņa Bērziņa rēķinā, kamēr 15 punktus guva un deviņas atlēkušās bumbas nopelnīja Mareks Mejeris.

Savukārt viesu rindās ar 18 punktiem izcēlās Mārtiņš Berķis.

Šo sezonu rīdzinieki sākuši ļoti neveiksmīgi. Pirmajā LBL spēlē viņi piekāpās "Valmiera"/ORDO, bet VTB Vienotajā līgā piecos mačos ciestas četras neveiksmes.

Tikmēr "Valka"/"Valga" trīs LBL spēlēs tikusi pie viena panākuma, bet Igaunijas meistarsacīkstēs, kur tā sacenšas paralēli, rādīts tieši tāds pats sniegums.

Zīmīgi, ka šīs abas komandas LBL turnīrā ir vienīgās, kas aizvada nepilnu sezonu.

Tikmēr piekto panākumu sezonā izcīnīja "Liepāja"/"Triobet", kas savā laukumā ar 105:69 (28:13, 31:19, 17:17, 29:20) apspēlēja vēl vienu debitanti Ogre"/"Kumho Tyre".

Ar 21 punktu un desmit bumbām zem groziem liepājnieku labā izcēlās Arnolds Helmanis, bet 19 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Stīvena Zeka rēķinā. Tikmēr viesiem 24 punktus guva Kārlis Apsītis.

LBL kopvērtējuma līdere ar piecām uzvarām piecos mačos ir "Valmiera"/ORDO komandai, kurai ar sešām uzvarām septiņās spēlēs seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet", kam pieci panākumi sešos mačos.

Divus panākumus četros mačos guvusi "Jelgava", bet "VEF Rīga" uzvara divās spēlēs. "Ogre"/"Kumho Tyre" divas uzvaras piecās cīņās, bet "Jēkabpils" ar tādu pat sniegumu ir sestā, kamēr pie divām uzvarām sešās cīņās tikusi "Jūrmala"/"Fēnikss", bet viens panākums trīs spēlēs "Valkas"/"Valgas" komandai.

Vienu panākumu sešos dueļos guvuši "Barons"/LDz spēlētāji, bet bez uzvarām šobrīd cīnās "Latvijas Universitāte".

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!