Foto: F64

Olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Nauris Miezis Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija" paziņojis, ka nepiedalīsies nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja tajās piedalīsies sportisti no Krievijas un Baltkrievijas.

SOK piektdien atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem. Šobrīd šādā statusā olimpiskajām spēlēm kvalificējušies 11 sportisti - astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks iepriekš sarunā ar "Delfi" uzsvēra, ka šis ir brīdis, kad Latvijai, Igaunijai Lietuvai, Polijai, Ukrainai un Ziemeļvalstīm kopīgi jākoordinē vienots viedoklis, kā arī jāsagaida Ukrainas sporta ministrijas lēmums.

Kamēr tiek gaidīts Ukrainas lēmums, par nestartēšanu Parīzē paziņojis Miezis, kurš kopā ar 3x3 basketbola izlasi 2021. gadā Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu.

"Mana nostāja ir tāda, ka es 100% neatbalstu šo lēmumu. Ja tā tiešām tiks lemts un tas būs 100% lēmums, tad es noteikti būšu tas atlēts, kurš nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs," intervijā "Sporta studijai" teica Miezis. "Man baigi nepatīk, ka tādās politiskās lietās iesaista atlētus, bet šoreiz mēs nevaram... Šoreiz mums ir jāsaka kaut kas un mēs varam kaut kā nedaudz palīdzēt. Domāju, SOK lēmums nav pareizs. Tas ir mans viedoklis."

"Man patika viena Artūra Irbes intervija, kurā viņš teica, ka diez vai visi pasaulē gribēs redzēt olimpiskās spēles, kurās nepiedalās labākie atlēti," pauda Miezis, kurš ir viens no labākajiem 3x3 basketbola spēlētājiem pasaulē. "Mēs varam kaut kādā veidā to ietekmēt - varbūt ar savu viedokli, savu teikšanu, nostāju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!