Latvijas pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš pēc iekļūšanas Eiropas čempionāta posma "Jūrmala Masters" pusfinālā atzina, ka neveiksmīgais starts Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs ietekmējis viņa noskaņojumu sezonas noslēgumā, bet Majoru pludmalē notiekošajā turnīrā viņu motivē vietējo līdzjutēju iepriecināšana.

Jau vēstīts, ka Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs "Jūrmala Masters" izcīnīja trīs uzvaras apakšgrupu turnīrā, automātiski iekļūstot ceturtdaļfinālā. Sestdien viņi ar 2-0 (21:17, 22:20) pieveica ukraiņus Alekseju Deninu/ Sergeju Popovu, iekļūstot pusfinālā. Tajā Samoilovs/Šmēdiņš spēkosies ar beļģiem Drīzu Kekelkorenu/ Tomu van Valli. Šmēdiņš atzina, ka pretinieki ir labi zināmi, kā arī nedaudz kritizēja savu sniegumu pret ukraiņiem.

"Ar beļģiem esam spēlējuši. Hamburgas "Major" turnīrā viņus ar 2-0 diezgan viegli vinnējām. Protams, ka svētdien ir jāuzvar, viņi nav kaut kādi superspēcīgie. Ja rādīsim savu spēli, tad problēmām nevajag būt. Ja spēlēsim, kā šodien otrajā setā, tad problēmas var radīt pilnīgi viss – sešus punktus pēc kārtas mēs nevaram atļauties zaudēt, kā to izdarījām pret ukraiņiem," pēc ceturtdaļfināla spēles atzina Šmēdiņš.

Šmēdiņš neslēpa, ka sezonas beigās nav pārāk liela vēlēšanās doties kortā, jo svarīgākais starts šajā gadā nebija veiksmīgs. Tāpat arī garie pārlidojumi veicinājuši sagurumu.

"Ir grūti noskaņoties spēlēm, bet šis turnīrs notiek mājās," atzina Šmēdiņš, kuram vietējo līdzjutēju iepriecināšana šoreiz ir galvenā motivācija. "Īstenībā man jau pēc Rio šī sezona ir beigusies. Fiziski ir grūti, bet emocionāli spēlēt ir vēl grūtāk, nav tas noskaņojums, kāds bija sezonas sākumā vai vidū, bet tāpat varam parādīt labu spēli. Labā ziņa, ka mums šajā sezonā vēl atlicis pusotrs turnīrs. Šis viss ir pierasta lieta."

Sestdien pludmales volejbolistiem nācās spēlēt lietainos apstākļos, bet uz Samoilova/Šmēdiņa spēli lietus pārstāja līt: "Slapjās smiltīs ir pat vieglāk spēlēt, jo tās vairāk pieblietējas. Mums lietus nelija, bija perfekti apstākļi spēlēšanai," atzina viens no pasaules labākajiem pludmales volejbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!