Latvijas pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš cer, ka "Jūrmala Masters" turnīrā Latvijai izdosies izcīnīt papildus ceļazīmi uz pasaules čempionātu, ko savai valstij nodrošinās sacensību uzvarētāji.

Pļaviņš pārī ar Haraldu Regžu sestdien Majoros iekļuva CEV Eiropas čempionāta posma "Jūrmala Masters" pusfinālā, kurā svētdien tiksies ar krieviem Jaroslavu Koškarevu/ Ruslanu Bikanovu. Tikmēr otrā pusfināla pārī turnīra galvenie favorīti Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš spēlēs pret beļģiem Drīzu Kekelkorenu/ Tomu van Valli. Turnīra uzvarētāji savai valstij izcīnīs papildus vienu vietu 2017. gada pasaules čempionātā, kas notiks Austrijā.

Pļaviņš/ Regža piektdien priekšsacīkstēs uzvarēja savā apakšgrupā, līdz ar to automātiski nodrošināja sev vietu ceturtdaļfinālā un brīvu izslēgšanas turnīra pirmo kārtu. Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas otrs labākais duets ar 2-0 (21:12, 22:20) pārspēja Krievijas pāri Oļegu Stojanovski/ Artjomu Jarzutkinus, kurus pirms tam nebija pieveikuši.

"Patīkami uzvarēt mājās un turklāt sev neērtos pretiniekus, kurus nebijām uzvarējuši. Mēs viņiem Pasaules kausa posmos bijām zaudējuši tieši svarīgos brīžos, bet te izdevās viņus salaust īstajā brīdī un nospēlēt bez liela stresa. Daudz kas mums spēlē sanāca, kā plānots," sajūsmu neslēpa Pļaviņš.

2012. gada Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks norādīja, ka šajā duelī daudz kas bijis atkarīgs no pārinieka Regžas snieguma blokā. "Ja Haralds labi nospēlē blokā, tad jau tālāk atkarīgs no manis, jo tie māņsitieni jāskrien un jādabū. Ja Haralds nejūtas labi un laiž cauri tos spēcīgos sitienus, tad es uzreiz arī aizsardzībā "pazūdu" un nevaru parādīt to, ko varu."

Pēc piektdien aizvadītām trīs spēlēm Pļaviņam/ Regžam sestdien bija tikai viena spēle, tāpēc bijis iespējams labāk sagatavoties šim mačam. "Patīkami, ka varējām pabūt mājās, ģimenēs. Izdevās novērst domas. Vakar grūtas trīs spēles, kopā astoņi seti, no kuriem sešos starpība bija tikai divi punkti. Labi, ka šodiena brīvāka. Varējām mierīgi atbraukt pa dienu, nedaudz izkustēties un tad mierīgi gatavoties spēlei."

Tagad Pļaviņš cer, ka izdosies pārvarēt arī pusfinālu, un to paveiks arī Samoilovs ar Šmēdiņu. "Tad mums būs vēl viena vieta pasaules čempionātā, kas ir svarīgākais."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!