Foto: DELFI
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča sestdien tika pie sava pirmā vienspēļu titula šogad, triumfējot Meksikas pilsētā Viktorijā notikušajās ITF 25 000 sērijas turnīra sacensībās.

WTA vienspēļu ranga 257.vietā esošā Marcinkēviča, kura turnīrā bija izlikta ar sesto numuru, finālā ar 6-7 (2:7), 6-3, 6-1 uzvarēja spānieti Paulu Badosu Hibertu, kura pasaules rangā ieņem 461.pozīciju.

Iepriekšējo reizi ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu finālā Marcinkēviča spēlēja pagājušā gada septembra sākumā, kad zaudēja Beļģijā netālu no Šarleruā notikušā turnīra izšķirošajā mačā, bet vienīgo šādas kategorijas titulu viņa pērn jūlijā ieguva Lielbritānijas pilsētā Reksemā.

Kopumā Latvijas pārstāve karjeras laikā ieguvusi četrus ITF raudzes vienspēļu titulus - divus 10 000 sērijas, un divus 25 000 raudzes.

Par uzvaru turnīrā Marcinkēviča saņēmusi 50 WTA ranga punktus. Tas ir viņas augstākais vienā turnīrā sasniegtais punktu skaits šogad.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā Marcinkēviča ar 6-3, 6-2 pieveica ungārieti Sabinu Slāvikoviču, kura pasaules rangā atrodama 552.pozīcijā, turpinājumā viņa ar rezultātu 0-6, 5-7, 6-2 uzvarēja mājinieci Viktoriju Rodrigesu, kura pasaules rangā ieņem 368.vietu, bet ceturtdaļfināla mačā piektdien ar rezultātu 6-4, 6-2 pārspēja slovākieti Čantalu Škamlovu, kura pasaules rangā atrodama 459.pozīcijā. Tāpat piektdien viņa pusfinālā ar 6-4, 7-5 uzvarēja mājinieci Anu Sofiju Sančesu, kura pasaules rangā atrodama 289.pozīcijā.

Marcinkēviča duetā ar Slāvikoviču izstājās no dubultspēļu turnīra. Pirmajā kārtā no cīņas atteicās viņu pretinieces argentīnietes Sofija Blanko un Nadja Podoroska, bet otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā no cīņas atteicās jau Latvijas un Ungārijas duets, kas pusfinālā ļāva iekļūt ar trešo numuru izliktajām meksikānietēm Rodrigesai un Marselai Zakarjasai.

Marcinkēviča ITF turnīrā Meksikā startēja piekto un noslēdzošo nedēļu pēc kārtas, bet nākamajā nedēļā viņai jau plānotas sacensības ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!