Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča piektdien sasniedza Meksikas pilsētā Viktorijā notiekošā ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālu, pie šāda panākuma tiekot pirmoreiz šogad.

WTA vienspēļu ranga 257.vietā esošā Marcinkēviča, kura turnīrā izlikta ar sesto numuru, pusfinālā ar 6-4, 7-5 pārspēja mājinieci Anu Sofiju Sančesu, kura pasaules rangā atrodama 289.pozīcijā.

Iepriekšējo reizi ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu finālā spēlēja pagājušā gada septembra sākumā, kad zaudēja Beļģijā netālu no Šarleruā notikušā turnīra izšķirošajā mačā, bet vienīgo šādas kategorijas titulu viņa pērn jūlijā ieguva Lielbritānijas pilsētā Reksemā.

Par fināla sasniegšanu Marcinkēviča nopelnījusi 30 WTA ranga punktus, kas ir augstākais vienā turnīrā sasniegtais punktu skaits šogad.

Titula mačā Latvijas tenisiste sestdien tiksies ar spānieti Paulu Badosu Hibertu, kura pasaules rangā ieņem 461.pozīciju.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā Marcinkēviča ar 6-3, 6-2 pieveica ungārieti Sabinu Slāvikoviču, kura pasaules rangā atrodama 552.pozīcijā, turpinājumā viņa ar rezultātu 0-6, 5-7, 6-2 uzvarēja mājinieci Viktoriju Rodrigesu, kura pasaules rangā ieņem 368.vietu, bet ceturtdaļfināla mačā, kas turklāt arī notika piektdien, ar rezultātu 6-4, 6-2 pārspēja slovākieti Čantalu Škamlovu, kura pasaules rangā atrodama 459.pozīcijā.

Savukārt Marcinkēviča duetā ar Slāvikoviču jau izstājušās no dubultspēļu turnīra. Pirmajā kārtā no cīņas atteicās viņu pretinieces argentīnietes Sofija Blanko un Nadja Podoroska, bet otrajā kārtā ceturtdaļfinālā no cīņas atteicās jau Latvijas un Ungārijas duets, kas pusfinālā ļāva iekļūt ar trešo numuru izliktajām meksikānietēm Rodrigesai un Marselai Zakarjasai.

Marcinkēviča ITF turnīrā Meksikā startē piekto un noslēdzošo nedēļu pēc kārtas, bet nākamajā nedēļā viņai jau plānotas sacensības ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!