Foto: F64
Latvijas sieviešu florbola izlase Valmierā notiekošā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā mačā trešdien ar 4:2 (2:1, 0:0, 2:1) uzvarēja Vāciju.

Latvijas vienībai šī bija otrā uzvara divās turnīra spēlēs, kas gūta pat neskatoties uz to, ka pirmajā trešdaļā mačs elektrības padeves traucējumu dēļ uz aptuveni desmit minūtēm tika pārtraukts.

Pirmās trešdaļas vidū Latvijas izlasi vairākumā vadībā izvirzīja Gunita Kārkliņa. Trešdaļas beigu daļā Vācijas vienība panāca neizšķirtu, tomēr Santas Torsteres precīzais raidījums ļāva mājiniecēm atgūt vadību.

Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet trešās trešdaļas piektajā minūtē 3:1 Latvijas izlases labā panāca Diāna Isjomina. Trešās trešdaļas vidū vācietes pamanījās raidīt bumbiņu savas komandas vārtos, bet līdz mača beigām atguva tikai vienus vārtus.

Pārējās turnīra otrās kārtas spēlēs trešdien Igaunijas cīnījās neizšķiti 2:2 (0:1, 2:1, 0:0) ar Dāniju, bet Slovākija ar 14:0 (2:0, 4:0, 8:0) sagrāva Itāliju.

Kā ziņots, pirmajā dienā Latvijas florbolistes otrdien ar 4:2 pieveica Slovākiju. Tāpat otrdien Igaunija ar 10:3 sagrāva Itāliju, bet Dānija sīvā cīņā ar 6:5 pieveica Vāciju.

Pēc divām kārtām Latvijas izlase turnīrā ieņem pirmo vietu ar četriem punktiem, bet ar trim punktiem tās tuvākās sekotājas ir Igaunijas un Dānijas florbolistes.

Turpinājumā ik pēc dienas līdz sestdienai Latvijas izlasi sagaidīs mači arī attiecīgi ar Itāliju, Dāniju un Igauniju.

No sešām kvalifikācijas turnīra dalībniecēm tieši Latvijas izlase atrodas visaugstāk pasaules rangā - sestajā vietā. Vēl labāko desmitniekā ir vienīgi devītajā pozīcijā esošā Dānija.

2013.gada pasaules čempionāta finālturnīrā pēc viena apļa spēlēm iekļūs kvalifikācijas grupas trīs spēcīgākās komandas, kā arī labākā no ceturtajā vietā palikušajām izlasēm. Identisks kvalifikācijas turnīrs paralēli notiek Polijā.

Latvijas izlases sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 12 uzbrucējas. No viņām desmit florbolistes pārstāv RSU komandu, sešas - Kocēnu "Rubeni", divas - "Ķekavu", bet trīs spēlē ārzemju klubos Šveicē un Zviedrijā.

Sastāvā iekļautas arī trīs spēlētājas, kurām šī itr debija starptautiskos turnīros - Evelīna Garbare, Ilze Justamente un Elīza Elizabete Bērziņa.

Latvijas izlase pagājušā gada pasaules čempionātā izcīnīja septīto vietu, bet pirms tam divos turnīros 2009. un 2007.gadā ierindojās attiecīgi sestajā un ceturtajā vietā.

Pasaules čempionāts sieviešu izlasēm gada beigās norisināsies Čehijā.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs 2013.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram: Liāna Aldiņa, Tatjana Varša, Gunita Kārkliņa, Aija Kuncīte, Evelīna Garbare, Ilze Justamente, Luīze Biļinska, Signe Ose, Santa Torstere, Līga Garklāva (visas - RSU), Edīte Bankava, Madara Adamane, Madara Rudzīte, Linda Līce, Baiba Juruša, Liene Adamane (visas - Kocēnu "Rubene"), Gundega Vancāne, Elīza Elizabete Bērziņa (abas - "Ķekava"), Diāna Isjomina (Burgdorfas "Wizards", Šveice), Lauma Višņevska ("Endre Ungdom", Zviedrija), Anete Šeina ("Endre Oldies", Zviedrija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!