Foto: AFP/Scanpix

Latvijas un pasaules skeletona līderis Martins Dukurs nupat atgriezies no Korejas, kur notika jaunās olimpiskās trases homologācija, un ir beidzot noslēdzis savu kārtējo sezonu, kas arī šogad atnesa viņam un Latvijai Eiropas un pasaules čempiona titulu, kā arī uzvaru Pasaules kausā.

Lielākā mediju interese, sagaidot Martinu lidostā no Korejas, bija par jaunās trases iespaidiem. Kā ziņojām, Phjončhanas bobsleja un kamaniņu trases apgūšanu traucēja tehniskas problēmas un siltais laiks, kā dēļ sportistiem faktiski nebija iespēju veikt pilnus braucienus. Kamēr mūsu bobslejisti vispār netika trasē, Martinam Dukuram bija iespēja izbraukt vismaz daļu.

"Neskatoties uz to, ka varbūt nesanāca viss, kā gribētos, jo tehniskas ķibeles mainīja visu plānu, kaut kādus secinājumus izdarījām, no pustrases nobraucu, sapratu, cik tā būs vienkārša vai sarežģīta, kāds būs starta ieskrējiens, kā būtu turpmāk jāgatavojas," portālam "Delfi" pastāstīja Martins Dukurs. "No vienas puses, tas "nospēlēja" mums par labu, jo aizbraucām, paskatījāmies, vasarā būs vairāk laika gatavoties. Korejiešiem bija plānota nopietna treniņnometne pēc mūsu aizbraukšanas, četru nedēļu garumā, bet tā izjuka. Oktobris tur ir ļoti silts, iespējams, būs grūtāk trasi sagatavot. Katrā gadījumā - mēs savus braucienus [tur] dabūsim, vai tas būs agrāk vai vēlāk, es domāju, tas nav tik svarīgi."

Aizvadītā sezona Martinam Dukuram atkal sanāca izcila - uzvara visos svarīgākajos sezonas startos, Eiropas un pasaules čempionātā, kā arī septīto reizi iegūts Pasaules kauss. Tikai vienā no astoņiem Pasaules kausa posmiem jaunākais no brāļiem Dukuriem nebija pirmais, bet pārējos uzvarēja pārliecinoši, tomēr pirms šīs sezonas viņš nemaz nebija tik pārliecināts par to, ka svinēs tikai uzvaras. "Nelikās, ka sezona būs tik veiksmīga, un paša mērķis nebija uzvarēt gandrīz visās sacensībās," pasmaida Martins. "Redzot, kā krievu sportisti gatavojās pasaules čempionātam tik īsā trasē ar tādu startu, šķita, ka nu viss izšķirsies simtdaļās, ja nebūs rupju kļūdu, bet tas, ka es "aizbraukšu" tik tālu prom, negaidīju. Eiropas čempionāts bija vēsturisks moments, tēvs zvanīja un prasīja, vai neesmu sarūgtināts - nu kur sarūgtināts! Ja agrāk startēju vairāk ar saviem paša mērķiem, tad tagad man ir svarīgi, kā startē ģimene, valsts. Jo es pārstāvu ģimeni, valsti, komandu, un man ir svarīgi tas, ka ir zelts!"

Par ko Martinam vislielākais gandarījums sezonā, kurā uzvaras vien? "Tas varētu būt trešais Pasaules kausa posms Kēnigszē, otrais brauciens. Tādu braucienu es pat mājās diez vai atminos, ka būtu izbraucis. Tur bija viss, "no - līdz" - tehniska trase, nianses, viss sanāca, un vēl trases rekords. Pašam bija baigais gandarījums! Desmit gados reizi sanāk tāds brauciens. Es tos saucu par "mūžiniekiem"!" saka septiņkārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!