Foto: Мария Шевчук/Delfi Meedia

Igaunijas "Delfi" žurnāliste nolēma savu vasaras atvaļinājumu pavadīt, ceļojot ar autostopiem un izbraucot visas Baltijas valstis. Kā viņai tas izdevās?

Šo vasaras atvaļinājumu nebiju nekādi plānojusi, kā arī nebiju sagādājusi nevienu ceļojuma biļeti. Apmēram jūlija vidū dzima ideja – kādēļ gan nebraukt ar autostopiem, kur deguns rāda? Šis sapnis dzīvoja ar mani kopš pusaudža gadiem, nolēmu, ka pienācis laiks to piepildīt.

Man bija divi mērķi: aizbraukt pēc iespējas tālāk, plānot pēc iespējas mazāk. Atceroties gatavošanos, vēlos izcelt divus punktus: ceļabiedra atrašanu un līdzņemamo mantu pakošanu. Jāteic, ka ne uzreiz izdevās atrast cilvēku, kas vēlētos doties šādā piedzīvojumā un kam derētu mana atvaļinājuma laiks. Draugu un paziņu lokā mana ideja neraisīja entuziasmu, drīzāk pretēji – izbrīnu un pat bailes. Galu galā atradu ceļabiedreni angliski runājošo domubiedru grupā "Facebook" ("Hitchhiking Europe" – ņemiet vērā, ka grupa ir slēgta un pirms pievienošanas jums būs jāatbild uz dažiem kontroljautājumiem).

Man uzrakstīja meitene no Somijas – Īrisa. Sazvanījāmies, aprunājāmies un nospriedām, ka mums saskanēs. Pieredzējusi stopētāja, pirms pieciem gadiem trīs mēnešus apceļoja Eiropu praktiski bez naudas. Par viņas piedzīvojumiem, ko man izstāstīja mūsu ceļojuma laikā, varētu sarakstīt pat grāmatu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!