Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Vēl divi Krievijas sportisti - regbija spēlētāji Aleksejs un Aļona Mihaļcovi - pieķerti jaunā aizliegtā preparāta meldonija jeb mildronāta lietošanā, apstiprinājusi Krievijas Regbija savienība (KRS).

"Vīriešu un sieviešu regbija septiņi spēlētāju Alekseja Mihaļcova un Aļonas Mihaļcovas (meitas uzvārdā Bogačova) 2016. gada sākumā Starptautiskās Regbija federācijas ("World Rugby") ārpus sacensībām ņemtās dopinga analīzes bijušas pozitīvas," teikts savienības izplatītajā paziņojumā.

KRF jau ir izdevusi aizliegumu abiem laulātajiem startēt sacensībās Mihaļcova diskvalifikācija stājās spēkā 4. februārī, viņa sievai - 26. februārī.

Kā zināms, Latvijā atklātais preparāts mildronāts jeb meldonijs kopš šā gada 1. janvāra ir iekļauts Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto preparātu sarakstā, un kopš tā laika tas analīzēs atklāts 99 sportistiem, ieskaitot pasaules vadošos atlētus un pasaules čempionus kā tenisiste Marija Šarapova, vieglatlēte Abebe Aregavi, ātrslidotājs Pāvels Kuližņikovs un citi. Lielākā daļa pieķerto sportistu ir no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!