Foto: Zigismunds Zālmanis
Nedēļas nogalē ar "Jūrmalas" regbistu uzvaru klusi iesākās 2017. gada čempionāts, kurā piedalās astoņas komandas.

Svētdien Latvijas čempionāta pirmajā spēlē "Jūrmala" Ozolnieku laukumā ar 34:8 (10:0) pieveica "RFS/Eži 2" komandu.

"Pirmais mačs sezonā, tāpēc nedaudz sākumā izlūkojām pretinieku, meklējām optimālo sastāvu, "taustījāmies". Patika, kāda bija spēlētāju motivācija pirms pirmās spēles, bet varēja just to sezonas sākuma uztraukumu," pirmās spēles iespaidos dalījās "Jūrmala" galvenais treneris lietuvietis Svajūns Mikalčis. "Pagājušajā gadā vēl konsultēju, bet šogad jau pašam jāpieņem lēmumus, bet man ir labi palīgi. Tiksim ar visām grūtībām galā. Jāatrod optimālais sastāvs, bet sezonas gaitā galvenais uzdevums ir tikt trijniekā."

Šajā sezonā Latvijas regbija čempionātā startē astoņas komandas – trīs klubi "Livonia", "RFS/ Eži" un "Miesnieki" startēs ar divām vienībām, kurā konkurenci centīsies izrādīt "Jūrmala" un Rūjienas "Fēnikss".

Regbija sezona gan iesākusies klusi, jo šobrīd ir diezgan skopa informācija par gaidāmajām spēlēm. Pagājušajā nedēļā Latvijas Regbija federācija (LRF) solīja, ka pirms sezonas pirmās spēles būs zināms un publiskots pirmā apļa spēļu grafiks. Tomēr joprojām nav zināms, kad risināsies nākamās spēles, bet par pirmo maču nav pieejama nekāda statistika, arī oficiālais rezultāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!