Foto: AFP/Scanpix
Kolumbiešu līnijtiesnesis Umberto Klaviho, kurš pirms nedēļas Pasaules kausa finālturnīra futbolā spēlē neieskaitīja divus vārtus Meksikai, turpmāk šajās sacensībās vairs nepiedalīsies.

Aizvadītajā mačā Meksika tikās ar Kamerūnas izlasi, uzvarot ar rezultātu 1:0. Toreiz pirmajā puslaikā Meksika guva divus vārtus, bet tie kļūdaini netika ieskaitīti. Meksikas izlases vārtu pusē tajā puslaikā strādāja tieši Klaviho.

Kolumbietim svētdien bija plānots pārraudzīt maču starp Dienvidkorejas un Alžīrijas izlasēm, tomēr viņš no šiem pienākumiem atsaukts.

Kā izteicies Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) drošības direktors Ralfs Mučke, līdz šim čempionātā nav bijuši signāli, ka kādā no mačiem rezultāts varētu būt ticis iespaidots nelegāli. Līdz šim skaļākās neoficiālās apsūdzības bijušas par spēli, kurā Kamerūna ar 0:4 kapitulēja Horvātijai, bet jau pirmajā puslaikā Aleksandrs Songs tika noraidīts. Mučke atzinis, ka visa Kamerūnas izlase vienkārši spēlējusi slikti.

Tomēr FIFA drošības direktors uzsvēra, ka Kamerūnas pēdējai apakšgrupas spēlei ar Brazīliju tiks pievērsta pastiprināta uzmanība.

Pasaules kausa finālturnīrs 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos ilgs līdz 13.jūlijam. Izslēgšanas turnīrs startēs 28.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!