Foto: Reuters/Scanpix
Francijas futbola izlasē Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Brazīlijā ir jūtams 1998.gada komandas gars, kad francūži vienīgo reizi tika pie prestižās trofejas, uzskata valstsvienības galvenais treneris Didjē Dešāms.

Kā zināms, turnīru Francijas izlase ir sākusi ar divām uzvarām, piektdien iespaidīgā veidā ar 5:2 pārspējot Šveici.

"Nav iespējams salīdzināt šos laikus ar 1998.gada komandu, tomēr manā rīcībā ir ļoti koncentrējies spēlētāju kopums, kur visi pašlaik atrodas tādā prāta stāvoklī, kādu vēlas saglabāt līdz turnīram beigām," pauda Dešāms, kurš 1998.gadā bija izlases kapteinis. "Es jūtu spēku, kas mostas. Tas mums negarantē nekādus panākumus, tomēr noskaņojums ir ļoti spēcīgs."

"Šī mums bija lieliska diena. Guvām piecus bezatbildes vārtus un laukuma vidū radījām patiešām lielu spiedienu. Spēlē bija vairāki pagrieziena punkti, tomēr trīs vārtus pārsvars pirmajā puslaikā palīdzēja," uzskata treneris. "Pie divu vārtu deficīta pretinieki vēl var spēles gaitu mainīt, bet trešie vārti jau rada citu sajūtu. Neviens nešaubās, ka līdz šim esam savas iespējas labi izmantojuši, taču mums ir jāprot turpināt tādā pašā garā."

E apakšgrupā pēc divām kārtām seši punkti ir Francijai, bet pa trīs ir Ekvadorai un Šveicei, tikmēr Hondurasa pie punktiem nav tikusi. Noslēdzošajā kārtā Ekvadora spēkosies ar Franciju, bet Šveice mēģinās apliecināt favorītes lomu pret Hondurasu.

Tikmēr Šveices izlases galvenais treneris Otmārs Hicfelds pēc piedzīvotā zaudējuma uzsvēra, ka Francija ar šādu sniegumu ir pelnījusi tikt uzskatīta par vienu no turnīra favorītēm.

"Esmu ārkārtīgi vīlies. Šī mums ir drūma diena. Francija savu iespēju izmantošanā demonstrēja ledusaukstus nervus," izteicās Hicfelds. "Pēdējā laikā Francijas komandā ir sportiskās formas un pārliecības eksplozija."

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos ilgs līdz 13.jūlijam. Izslēgšanas turnīrs startēs 28.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!