Foto: Unsplash

Krievijas varasiestādes Tomskā īslaicīgi aizturējušas reperi no Rīgas Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza" un citi.

Reperis aizturēts koncerta laikā naktsklubā "Face", liecina sociālajos tīklos publicēti videoieraksti. Tajos redzams, ka specvienības darbinieki "Platina" uzstāšanās laikā uziet uz skatuves un aizved viņu. Aizturēšanas iemesli nav zināmi.

Kā liecina "Telegram" kanālu publicētā informācija, sūdzību par reperi uzrakstījusi "Droša interneta līgas" vadītāja Jekaterina Mizuļina, kura aicinājusi pārbaudīt, vai mūziķa dziesmu tekstos nav narkotiku propagandas. Pati Mizuļina paziņoja, ka viņai nav zināmi "Platina" aizturēšanas iemesli, sakot, ka "pēdējos gados pret viņu nekādu iesniegumu nav bijis".

Portāls "Meduza" vēsta, ka apmēram pēc stundas viņu atbrīvoja. Tomskas policija ziņoja, ka Latvijas pilsonim noformēti administratīvie protokoli par ieceļošanas Krievijā noteikumu pārkāpšanu, nelikumīgu strādāšanu un atteikšanos no medicīniskās apskates reibuma noteikšanai. Turklāt tiekot lemts par iespējamu protokola noformēšanu, izmantojot pantu par narkotiku propagandu.

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Diāna Eglīte informēja, ka Latvijas vēstniecība Krievijā tikusi informēta par Latvijas valstspiederīgā aizturēšanu Tomskā. Vēstniecība sazinājusies ar valstspiederīgā tuviniekiem, ticis noskaidrots, ka aizturētajam ir nozīmēts advokāts un plānota tiesas sēde.

Ārlietu ministrija atkārtoti brīdina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju saistībā ar tur pastāvošajiem drošības riskiem. Konsulārās palīdzības sniegšana esošajos ģeoplolitiskajos apstākļos ir ierobežota.

Reperis no Rīgas 12. aprīlī sāka turneju pa Krieviju. 19. aprīlī, kad viņu aizturēja, viņam palika 28 gadi.

Medijs "Meduza", atsaucoties uz "7x7 Horizontālā Krievija" vēstīto, raksta, ka sestdien Tomskas tiesa lēmusi izraidīt Plaudi no valsts. Izskatot protokolus, tiesa ne tikai nolēmusi viņu izraidīt, bet arī piemērojusi 4000 rubļu sodu.

Līdz izraidīšanai reperis uzturēsies Tomskas apgabala ārvalstnieku īslaicīgās uzturēšanās centrā, raksta "Meduza".

Krievu valodā dziedošais reperis ir apvienības "RNB Klub" dalībnieks. Viņa piektais studijas albums tika izdots aprīļa sākumā. Plaudis uzstājas krievu valodā un savu karjeru veidojis Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!