Foto: LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns piektdien guva sešus punktus Itālijas kausa ceturtdaļfināla spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Milānas "EA7 Emporio Armani" spēlētāji ar 87:104 (18:28, 20:29, 25:23, 24:25) salīdzinoši negaidīti piekāpās Kantu "Red October" spēlētājiem.

Līdz ar to Milānas komanda nolika čempionu titulu.

Bertāns laukumā bija 17 minūtes, trāpot divus no pieciem tālmetieniem, bet garām aizmetot visus trīs divpunktu raidījumus. Tāpat latvietis nopelnīja trīs piezīmes, dueli noslēdzot ar -2 efektivitātes punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 punktiem bija Džeimijs Smits.

Nacionālajā čempionātā pirmajās 19 kārtās Milānas vienība tikusi pie 14 uzvarām un šobrīd atrodas trešajā vietā, kamēr "Red October" ar deviņām uzvarām ir vien desmitajā pozīcijā.

Kantu komanda pieder skandalozajam krievam Dmitro Gerasimenko, un pagājušajā sezonā tika pārsaukta krieviskākā vārdā, bet līdz šim pie augstiem panākumiem nav tikusi.

Milānas komanda Itālijas kausā bija uzvarējusi iepriekšējos divos gados un vēl sezonu pirms tam sacentās finālā. Savukārt visu laiku titulētākā vienība ar astoņiem tituliem un sešiem zaudējumiem finālā ir Boloņas "Virtus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!