Foto: Publicitātes foto

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas spēlē Lasvegasā Kristapa Porziņģa pārstāvētais Ņujorkas "Knicks" turpināja uzvaru sēriju, ar 84:81 pagarinājumā pārspējot Filadelfijas "76ers".

Ziemeļamerikas medijiem mačam bija pastiprināta uzmanība, jo laukumā savā starpā tikās 2015. gada NBA draftā izvēlētie divi basketbolisti no labāko četrinieka – trešais numurs Džahlils Okafors un ceturtais numurs Porziņģis.

Porziņģis nospēlēja 21:51 minūti, guva deviņus punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, kā arī trīs reizes bloķēja pretinieku metienus, vienu no tiem svarīgā brīdī pagarinājumā tieši pret Okaforu. Latvieša kontā arī septiņas personiskās piezīmes un divas kļūdas. Viņš realizēja trīs no četriem divpunktu un trīs no četriem soda metieniem, bet kļūdījās vienīgajā trīspunktniekā.

6,9 sekundes pirms pamatlaika beigām Porziņģis ar diviem precīziem soda metieniem panāca 79:76, taču latvietis 1,9 sekundes pirms signāla pārkāpa noteikumus pret Skotiju Vilbekinu, kurš realizēja trīs "sodiņus" un izlīdzināja rezultātu. Divu minūšu ilgajā pagarinājumā Porziņģis izcēlās ar rezultatīvu piespēli, tad neļāva Okaforam izlīdzināt rezultātu, bloķējot viņa metienu, bet tad iemeta arī vienu no diviem soda metieniem, pieliekot punktu spēlei 84:81.

Tikmēr citā spēlē Lasvegasā laukumā nedevās Dairis Bertāns, bet viņa Sanantonio "Spurs" ar 79:75 uzvarēja Portlendas "Trail Blazers".

Tagad Vasaras līgā Lasvegasā sāksies izslēgšanas turnīrs, komandām noskaidrojot čempionu. "Knicks" izslēgšanas turnīrā 24 komandu konkurencē izlikti ar piekto numuru un nespēlēs pirmajā kārtā. "Knicks" nākamā spēle paredzēta ceturtdien, bet komandas pretinieks noskaidrosies trešdienas pirmās kārtas izslēgšanas mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!