Foto: DELFI

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlēs ceturtdien panākumus svinēja čempionvienība "VEF Rīga" un Latvijas Universitātes" (LU) komanda, abām tiekot pie saviem trešajiem panākumiem turnīrā.

"VEF Rīga" Olimpiskajā sporta centrā (OSC) ar rezultātu 96:71 (24:12, 27:23, 24:21, 21:15) uzvarēja Latvijas U-18 izlasi.

Čempioni šo maču aizvadīja ar tikai deviņiem spēlētājiem, no kuriem četri bija leģionāri. Rezultatīvākais ar 18 punktiem bija lietuvietis Donāts Zavacks, bet 16 punktus iekrāja Kristaps Janičenoks.

Savukārt Latvijas U-18 izlasē ar 18 punktiem izcēlās Armands Ginters, bet Andžejs Pasečniks iekrāja 15 punktus.

Savukārt citā spēlē LU viesos ar 84:81 (16:24, 17:23, 31:12, 20:22) pārspēja turnīra jaunpienācējus "Jēkabpils" komandu.

Cīņas gaitā LU komanda atspēlēja 17 punktu deficītu.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais atkal bija Žanis Peiners, kura kontā 20 punkti, sešas rezultatīvas piespēles un četras atlēkušās bumbas, kamēr 19 punktus iekrāja Harijs Rubenis. "Jēkabpils" komandas labā tikmēr 24 punktus guva amerikānis Pīdžejs Hils, bet viņa tautietis Tods O'Braiens iekrāja 18 punktus un 12 bumbas zem groziem.

Tagad "VEF Rīga" kontā ir trīs uzvaras trīs spēlēs, LU basketbolisti izcīnījuši trīs panākumus četros mačos, "Jēkabpils" vienībai ir viena uzvara četrās cīņās, bet U-18 izlase piedzīvojusi zaudējumu abās līdzšinējās spēlēs.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

LBL čempionāta pamatturnīrs ilgs līdz nākamā gada 15.aprīlim, bet izslēgšanas spēles - no 16.aprīļa līdz 31.maijam.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!