Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) nav izvirzījusi Latvijas vīriešu izlasei konkrētu uzdevumu Slovēnijā gaidāmajā Eiropas čempionātā, kam starts tiks dots jau nākamajā nedēļā.

Latvijas izlase uz Slovēniju izlidos pirmdien agri no rīta.

"Darbu izlase ir padarījusi godam. Komanda ir strādājusi aktīvi un cītīgi," preses konferencē svētdien izteicās LBS prezidents Valdis Voins. "LBS stingrus uzstādījumus un konkrētus mērķus nav izvirzījusi. Ticam, ka katrs spēlētājs spēlēs un gribēs sasniegt tikai tos labākos sasniegumus. Redzēsim, cik ilgi uzturēsimies Slovēnijā."

Kā pēdējais spēlētājs no Latvijas izlases kandidātu loka tika atskaitīts Jānis Timma, kurš neilgi pirms čempionātā apslimis. No Latvijas izlases spēlētājiem Eiropas čempionātu pieredze līdz šim nav vienīgi Kasparam un Jānim Bērziņiem. Piektais finālturnīrs šis būs Jānim Blūmam un Armandam Šķēlem, Kristaps Janičenoks piedalīsies ceturtajā Eiropas čempionātā, trešo finālturnīru aizvadīs Rolands Freimanis, bet pārējiem sešiem spēlētājiem šis būs otrais Eiropas čempionāts.

"Esam kopā pavadījuši labu laiku. Viss ieplānotais pirms čempionāta ir paveikts. Esam sevi cienoši profesionāļi, tāpēc čempionātā cīnīsimies par uzvarām," pauda valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Dažiem spēlētājiem ir šādi tādi savainojumi, taču neviena nav mirstamā kaite. Vairums no spēlētājiem par tādiem ikdienā pat neatceras."

"Esam labi pastrādājuši. Esam ļoti labi sagatavojušies gan fiziski, gan psiholoģiski. Čempionātā nedrīkstam padoties, mums jācīnās par katru centimetru," izcēla izlases kapteinis Blūms. "Šajā sagatavošanās posmā treneri ir ieguldījuši ļoti lielu darbu, tāpēc mēs cīnīsimies par uzvarām."

Veiksmi izlasei pirms došanās uz čempionātu novēlēja spēlfilmas "Sapņu komanda 1935" veidotāji Aigars Grauba un Andrejs Ēķis.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Latvijas izlase finālturnīrā spēlējusi katru reizi kopš 2001.gada un piedalīsies septītajā finālturnīrā pēc kārtas. Tomēr pēdējās piecās sacensībās tā nav spējusi izkļūt no apakšgrupas, turklāt 2011.gadā zaudēja visās piecās aizvadītajās spēlēs.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Strēlnieks (Kijevas "Budiveļņik", Ukraina), Armands Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Jānis Blūms ("Astana", Kazahstāna), Dairis Bertāns (Bilbao "Uxue", Spānija), Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš, Jānis Bērziņš (visi - "VEF Rīga"), Mārtiņš Meiers (Veisenfelsas "Mitteldeutscher", Vācija), Mareks Mejeris ("Fuenlabrada", Spānija), Rolands Freimanis (Južnijas "Himik", Ukraina), Andrejs Šeļakovs, Rihards Kuksiks (abi bez kluba).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!