Foto: AFP/Scanpix

Sestdien, 24.maijā, Lisabonā UEFA Čempionu līgas futbolā finālu aizvada divas Spānijas galvaspilsētas Madrides komandas - "Real" un "Atletico", noskaidrojot Eiropas spēcīgāko klubu.

Šī dueļa sākums iecerēts plkst.21.45 pēc Latvijas laika, un maču tiešraidē translēs kanāli "TV6" un "Viasat Sport Baltic".

Šī ir piektā reize, kad vienas valsts klubi tiekas Čempionu līgas finālā.

"Atletico" ir viens no lielākajiem šīs sezonas Eiropas futbola pārsteigumiem, jo Čempionu līgas ietvaros ceļā uz galveno trofeju ar salīdzinoši pieticīgu budžetu tas spējis apturēt tādus grandus kā "AC Milan" no Itālijas un Spānijas eksčempionus "Barcelona", bet turnīra pusfinālā izdevās pieveikt spēcīgo Londonas "Chelsea" no Anglijas.

Tikmēr "Real" vienībai pēc grupu turnīra ceļā stājās tikai Vācijas klubi - vispirms astotdaļfinālā pārliecinoši divu spēļu summā ar 9:2 pieveikta Gelzenkirhenes "Schalke 04", bet turpinājumā uzveikta arī iepriekšējās sezonas Čempionu līgas fināliste Dortmundes "Borussia". Savukārt pusfinālā karaliskajam klubam izdevās pārspēt arī pērnā gada čempionus Minhenes "Bayern".

Čempionu līgas finālmačā "Atletico" komandai nāksies iztikt bez sava uzbrukuma līdera Djegu Koštas, kurš iedzīvojies muskuļa savainojumā. Tāpat šajā duelī varētu nepiedalīties pussargs Arda Turans.

Tikmēr sagaidāms, ka "Real" rindās gatavs spēlēt būs portugāļu snaiperis Krištianu Ronaldu, kurš šosezon uzstādījis jaunu turnīra rezultativitātes rekordu - 16 vārti. Tiesa, šī kluba nometnē nav pārliecības, vai laukumā varēs doties portugāļu aizsargs Pepe un Francijas uzbrucējs Karims Benzemā, savukārt jau tagad skaidrs, ka diskvalifikācijas dēļ finālamčā nespēlēs pussargs Ksavi Alonso.

"Real" finālā spēlēs jau 13.reizi, taču pirmoreiz kopš 2002.gada, kad izdevās izcīnīt savu devīto Čempionu līgas trofeju. Tikmēr "Atletico" vienība šī turnīra finālā spēlējusi vien 1974.gadā, kad nācās atzīt Vācijas granda Minhenes "Bayern" pārākumu.

Kopumā klubu pastāvēšanas vēsturē abas vienības savā starpā tikušās 194 reizes, 102 gadījumos panākumu izcīnot "Real", kamēr "Atletico" futbolisti triumfējuši 46 reizes, turklāt tikpat reižu komandas cīnījušās arī neizšķirti.

Tiesa, pašreizējā Spānijas čempionvienība ir tieši "Atletico", kas šajā tronī stājusies pirmo reizi kopš 1996.gada. Tikmēr "Real" šosezon vietējā čempionātā ierindojās trešajā pozīcijā, bet pēdējo reizi par valsts labāko komandu kļuva pirms diviem gadiem.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts komandu Dortmundes "Borussia".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!