Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ja Nacionālā hokeja līga (NHL) pilnā nopietnībā domā par arvien vairāk līdzjutēju piesaistīšanu Eiropā, tad kādu no spēlēm vajadzētu aizvadīt Latvijā, uzskata Ziemeļamerikas interneta izdevums "Bleacherreport".

Izdevuma hokeja apskatnieki nedēļas svarīgāko notikumu sarakstā iekļāvuši Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucēja Zemga Girgensona panākumu NHL Zvaigžņu spēles balsojumā, kurā, pateicoties Latvijas hokeja fanu aktivitātēm, Girgensons guva pārliecinošu uzvaru. Jau ziņots, ka Girgensons balsojumā saņēma vairāk nekā 1,5 miljonu balsu, un 25.janvārī Kolambusā laukumā dosies sākumsastāvā kopā ar pieciem Čikāgas "Blackhawks" spēlētājiem.

"Latviešu lielais atbalsts bija liels pārsteigums Ziemeļamerikā, taču savās mājās viņš ir ļoti nozīmīgs cilvēks. Oktobrī NHL ziņoja par iespējām atjaunot "Premier Series", kad komandas sezonu sāk pāri okeānam. Latvijas fani tikko deva līgai iemeslu, lai Rīgu apspriestu kā vienu no potenciālajām spēļu mājvietām," uzskata izdevums.

Savulaik vairāki NHL klubi iesāka sezonu ārpus Ziemeļamerikas, tādējādi popularizējot pasaules spēcīgāko līgu ārpus Ziemeļamerikas. Tagad NHL plāno ar jaunu sparu atsākt šo tradīciju, un par to, iespējams, paziņos jau janvārī pirms Zvaigžņu spēles.

2010.gada oktobrī pēc 20 gadu pārtraukuma atkal kāda no Latvijas komandām spēlēja pret NHL klubu, taču vēl ne reizi Latvijā savā starpā nav spēlējušas divas NHL komandas. Pirms vairāk nekā četriem gadiem pārpildītajā "Arēna Rīga" jauno laiku Rīgas "Dinamo" spraigā cīņā ar 1:3 zaudēja Fīniksas "Coyotes". Ņemot vērā arī iepriekšējo, padomju laiku Rīgas "Dinamo" komandu, kas pastāvēja līdz pagājušā gadsimta 90.-to gadu sākumam, rīdziniekiem tā bija 10.spēle pret NHL klubiem. Tagad kopējā bilance ir septiņi zaudējumi, divas uzvaras un viens neizšķirts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!