Foto: Publicitātes foto
Latvijas konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks piektdien neveiksmīgi startēja Francijas pilsētā Lionā notiekošajā Pasaules kausa fināla pirmajā maršrutā.

Distancē ar šķēršļu augstumu līdz 150 centimetriem Neretnieks ar zirgu Caramsin nogāza piecus šķēršļus un ierindojās 38.vietā 40 pāru konkurencē.

Finālsacensību kopvērtējumā tas latvietim deva trīs ieskaites punktus.

Sestdien sportistiem paredzēts otrais finālsacensību maršruts, bet abu ieskaites sacensību labākie sportisti pirmdien piedalīsies galvenajā - "Grand Prix" - maršrutā.

Arī pērn finālsacensības Neretnieks sāka vien ar trešo vietu no beigām, tomēr otrajā maršrutā uzrādīja sesto rezultātu, kas ļāva kvalificēties finālam un noslēguma kopvērtējumā izcīnīt 21.vietu.

Pirms tam finālsacensību iesildīšanās maršrutā ceturtdien Neretnieks ar zirgu Conte Bellini izcīnīja devīto vietu divu fāžu maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 145 centimetriem.

Neretnieks pērn kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš piedalījies Pasaules kausa finālsacensībās. Iepriekš 1991.gadā tām kvalificējās Sergejs Šakūrovs, bet 2001.gadā to paveica Guntars Siliņš, tomēr neviens no šiem jātniekiem finālā nestartēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!