Latvijas florbola izlases uzdevums Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā ir cīnīties katrā spēlē ar pilnu atdevi un, ja tas izdosies, tad varēs cerēt arī uz medaļām, preses konferencē pirms turnīra teica valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis.

Sestdien, 3. decembrī, Rīgā sāksies 11. pasaules florbola čempionāts, kas risināsies līdz 11. decembrim. Latvijas izlase turnīra pirmajā spēlē tiksies ar pašreizējiem pasaules čempioniem zviedriem. Pirms gaidāmajām sacensībām Latvijas izlases treneris Normunds Grunckis un kapteinis Atis Blinds atklāja, ka komanda turnīram ir teicami sagatavojusies.

"Pasaules čempionāts ir liels izaicinājums visai florbola saimei. Čempionāts būs ļoti labi noorganizēts, un mūsu komandai uzdevums ir parādīt labāko sniegumu, lai šie svētki izdotos," preses konferencē teica Grunckis. "Mēs aizvadījām labu sagatavošanās posmu, kurā spēlējām pārbaudes mačus ar komandām, kas pasaules reitingā ir mums blakus. Rezultāts nebija svarīgs, mums vajadzēja atrast savu spēli, ar kuru varētu cīnīties par uzvarām pasaules čempionātā. Sastāvs ir pieredzējis, taču komandā ir arī debitanti. Vairs neesam atkarīgi no vienas maiņas, kā tas bijis iepriekš, jo sastāvs ir līdzvērtīgāks, un sniegumam vajadzētu būt stabilākam."

Līdz šim Latvijas izlasei sešās savstarpējās tikšanās reizēs vēl nav izdevies uzvarēt Zviedriju. Pēdējo reizi abas komandas tikās 2014. gada pasaules čempionātā, kurā Latvija zaudēja ar 2:11.

"Spēlēt atklāšanas maču pret čempioniem zviedriem ir liels izaicinājums. Tā būs nozīmīga spēle, lai iegūtu pārliecību. Svarīgi, ka spēlētāji ir veseli, nav traumēto. Visi ir labākajā kondīcijā un gatavi rādīt labāko sniegumu," turpināja treneris. Tāpat viņš atklāja, ka Latvijas izlasei sagatavoties atklāšanas spēlei palīdz zviedru speciālists, kurš pieaicināts no Zviedrijas spēcīgākās līgas čempionāta komandas.

"Mums ir jāpārvar ceturtdaļfināls un jātiek pusfinālā. Uzdevums ir cīnīties katrā spēlē, jo uz tā pamata varam balstīt tālākos mērķus. Es domāju, ka reāli varam cīnīties par medaļām šajā čempionātā," apņēmības pilns bija Grunckis.

Tā kā florbols joprojām ir amatieru sporta veids, spēlētāji nav pieraduši spēlēt lielās arēnās. Treneris atzina, ka "Arēnā Rīga" pie līdzjutēju skaļā atbalsta spēlētājiem komunicēt būs grūtāk, taču arī pie šīs nianses treniņos ir piedomāts.

Tikmēr ilggadējais Latvijas izlases līderis Atis Blinds stāstīja, ka komandā ir ļoti labs noskaņojums un spēlētāji nevar sagaidīt pirmās spēles.

"Mēs šo sporta veidu mīlam un atdosim visus savus spēkus. Tas ir goda jautājums, vienalga, kas nāks pretī. Treneru korpuss izdarījuši labu darbu, izanalizējuši dažādas nianses. Mēs esam gatavi," teica Blinds.

"Man kā kapteinim nav nekā negatīva, ko teikt. Viss ir nodrošināts, lai mēs varētu domāt tikai par spēlēm," viņš turpināja. "Pacilātība par turnīru ņem virsroku pār satraukumu, taču satraukumu tik un tā vajag slāpēt."

Savukārt Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons sacīja, ka organizēt pasaules čempionātu bijis atbildīgs darbs, taču praktiski viss ir izdevies kā plānots.

"Šis ir divgades svarīgākais notikums florbolā. Tas ir pietiekami vērienīgs pasākums un katrs saprotam tā nozīmīgumu," sacīja Pētersons. "Organizatoriskajos jautājumos par 99,9% viss ir kārtībā. Visas grūtības ir pārvarētas. Pasaules čempionāta laikā ir paredzēti B plāni, ja kaut kas īsti neizdodas."

Jau tagad zināms, ka sestdienas spēle kļūs par apmeklētāko Latvijas izlases spēli pasaules čempionātos. Šobrīd pārdodas vairāk nekā 6000 biļetes, bet līdz pasaules čempionātu atklāšanas spēļu rekordam pietrūkst vēl pusotrs tūkstotis, skaidroja LFS prezidents.

Savukārt atklāšanas ceremonija, kas paredzēta pirms Latvijas izlases spēles ar Zviedriju, solās būt "krāšņa un kodolīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!