Foto: F64
Pasaules florbola čempionātā Rīgā izslēgšanas spēļu pirmās kārtas cīņā starp Latviju un Dāniju tiesneši svarīgos brīžos pieņēma strīdīgus lēmumus, kas neļāva turnīra mājiniekiem iekļūt ceturtdaļfinālā, uzskata pieredzējušais valstsvienības aizsargs Ingus Laiviņš.

Jau vēstīts, ka Latvijas florbola izlase trešdien, 7. decembrī, neiekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 5:6 dramatiski zaudējot Dānijai.

"Spēles pret Norvēģiju un Dāniju bija ļoti līdzīgas. Ja pret norvēģiem uzvaru izlaidām paši, tad pret dāņiem nav divu domu – vainojama tikai tiesnešu darbība. Strīdīgās epizodēs, kad ir ļoti atbildīgs brīdis, pieņemt tādus lēmumus… Trešajā periodā mēģinājām samazināt spēles tempu, lai paši neiekristu pretuzbrukumos un lai noturētu aizsardzību, līdz kaut kādam brīdim bija labi. Strīdīgs lēmums bija par izspēli vārtu priekšā, kad bumbiņa atlēca no nūjas, bet tiesnesis lēma, ka tā ir laika vilcināšana. Pēc tam dabūjām divu minūšu sodu par nesavaldību, tad vēl viens pārkāpums, bet tiesnešu lēmumi šīs situācijas "būvēja". Ielaidām vienu, otru "golu", bet man šķiet, ka tiesneši šoreiz kļūdījās un sagrāva florbola svētkus Latvijai," pēc spēles savu viedokli pauda Laiviņš.

Laiviņš uzsvēra, ka līdzīgas epizodes spēles laikā atkārtojas bieži, tomēr tikai šoreiz tiesneši nolēma piespriest sodus Latvijai. "Laikam viņi gribēja pavilkt spēles beigas, lai skatītājiem būtu lielāka ažiotāža, bet mēs tikai no tā zaudējām," viņš turpināja.

Pieredzējušais Latvijas izlases aizsargs arī stāstīja, ka veiksme nav stāvējusi klāt viņa komandai, jo vairākas reizes vārti tika ielaisti ļoti muļķīgās situācijās: "Pēdējās divās spēlēs esam ielaiduši divus vārtus no aizvārtes. Varētu pamēģināt nospēlēt vēl 100 spēles, un tad redzētu, cik reizes tā notiktu. Arī muļķīgās kļūdas pārvērtās ielaistos "golos". Grūti ir aptvert, kā tas ir iespējams."

"Mums tā bumbiņa negribēja iet vārtos. Parasti jau saka, ka veiksme pavada tos stiprākos. Laikam līdz galam tajos momentos nenokoncentrējāmies," turpināja Laiviņš, pieļaujot arī iespēju, ka spēlētāji netika galā ar psiholoģisko spiedienu, jo pasaules čempionāts norisinājās mājās. "Skatītāji mūs dzina uz priekšu un sajūta laukumā bija laba, bet kaut kur zemapziņā atbildības sajūta bija par lielu un kaut kādos brīžos notrīcēja roka. Es domāju, ka mēs rādījām saturīgu sniegumu, tikai mums to neizdevās demonstrēt visas spēles garumā. Varbūt bija jāpiestrādā pie psiholoģiskās sagatavotības, jo individuālā meistarība komandā ir ļoti laba. Meistarību ar prātu nespējām salikt kopā."

Daudzi šī Latvijas izlases modeļa spēlētāji savās karjerās aizvadījuši atbildīgas spēles, kurās arī spriedze bija liela, tomēr šoreiz viss izšķīrās sīkumos, pauda florbolists.

Laiviņš neslēpa, ka šis viņam bija pēdējais pasaules čempionāts Latvijas izlasē. Viņš Latvijas izlases kreklā piedalījies astoņos pasaules čempionātos, bet vēl vienam turnīram viņš vairs neesot gatavs.

"Gribējās pabeigt ar foršākām emocijām, bet domāju, ka šis čempionāts man bija pēdējais izlasē. Lai gatavotos vēl vienam čempionātam, ir jāiegulda ļoti liels darbs, taču esmu sapratis, ka tas varētu būt par daudz. Jāpievēršas vairāk ģimenei un citām lietām."

Atlikušajās spēlēs par 9.-12. vietu Latvijas izlasei pasaules čempionāts esot jānoslēdz uz pozitīvākas nots. "Ne jau mēs tagad padosimies un paliksim 12. vietā. Mums jādodas laukumā un nākamajiem pretiniekiem jāiet pāri kā lokomotīvei, parādot ka šīs spēles bija tikai nejaušība," sacīja Laiviņš.

Latvijas izlase ceturtdien pulksten 13:00 aizvadīs spēli pret Kanādas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!