Foto: AFP/Scanpix

Aizvadot vienu no pēdējā laika labākajām spēlēm, Latvijas tenisists Ernests Gulbis trešdien Indianvelsas "Masters Series" turnīra trešās kārtas mačā tomēr piekāpās bijušajam pasaules ranga līderim Rafaelam Nadalam, kurš izlikts ar piekto numuru.

Divu stundu un 33 minūšu ilgā cīņā Gulbis zaudēja ar 6-4, 4-6, 5-7. Tādējādi pārtrūka Gulbja 13 uzvaru sērija, kas iesākās vēl februārī.

Par dalību Indianvelsas "Masters Series" turnīrā Gulbis nopelnīja 106 ieskaites punktus, kas viņam ļaus nākamnedēļ vēl vairāk pietuvoties pasaules ranga TOP 50.


Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Gulbis jau spēles sākumā ar savu sniegumu parādīja, ka ir teicamā formā un izrādīs sīvu pretestību. Skaistā spēlē ilgi pirmajā setā nevienam tenisistam neizdevās pat iegūt "breikbumbu", bet desmitajā geimā, servējot Nadalam, Gulbis panāca 30-40. Savu vienīgo breikbumbu pirmajā setā Gulbis izmantoja, jo Nadals izspēlē kļūdījās un izsita autā.

Otrajā setā aizraujošā spēlē aukstasinīgāks bija Nadals. Jau pirmajā geimā Gulbis zaudēja savu servi, taču ceturtajā geimā Latvijas tenisists lauza Nadala servi, izlīdzinot cīņas gaitu setā. Septītais geims šajā setā bija viens no neveiksmīgākajiem Gulbim visā mačā, viņš "sausā" zaudēja savu servi, kas šoreiz bija izšķirošs. Turpmākajos geimos Gulbim neizdevās lauzt Nadala servi, tādējādi spānis panāca līdzsvaru spēlē.

Izšķirošajā setā jau ritēja nervoza cīņa. Ceturtajā geimā Gulbim bija iespēja paņemt pretinieka servi, taču Nadals droši nospēlēja svarīgā brīdī, nosargājot savu servi. Ar garām izspēlēm tenisisti uzvarēja savus geimus, lai gan Gulbim 10.geimā bija laba iespēja panākt "breikbumbu", kas tajā brīdī būtu mačbumba. Tomēr Nadalam nedaudz paveicās izspēle un spānis uzvarēja šo geimu, panākot 5-5. Savukārt nākamajā geimā Gulbis neizturēja spriedzi, pieļāva kļūdas un zaudēja savu serves geimu. 12.geimā Nadals ātri panāca 40-0, bet Gulbis gan divus punktus atspēlēja, bet trešo mačbumbu Nadals izmantoja – Gulbim bija iespēja panākt punktu, bet spānis parādīja savu meistarklasi, nodrošinot uzvaru mačā.

Gulbis ar Nadalu līdz šim savā starpā bija tikušies četras reizes un visās spēlēs pārāks bijis slavenais spāņu tenisists, tādējādi Gulbis turpināja savu "sauso" sēriju dueļos pret spāni. Nadals pēc ilgstoša pārtraukuma, kas saistīts ar savainojumu ārstēšanu, kortā atgriezās tikai februārī. Ilgstošā pauze gan Nadalu nobīdījusi pasaules rangā uz viņam netipisko piekto vietu, bet Gulbis pēc panākumiem Delrejbīčas turnīrā pakāpies jau uz 67.vietu. Pēc atgriešanās Nadals aizvadījis 15 spēles un piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, triumfējot jau divos turnīros šajā gadā.

Atgādinām, ka Indianvelsas turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā Gulbis pieveica spāni Felisiano Lopesu, tad otrajā kārtā sagrāva pasaules ranga devīto numuru Janko Tipsareviču, bet trešajā kārtā nervozā cīņā pieveica arī ranga 20.numuru Andreasu Sepi.

Tikmēr Nadals šajā turnīrā kortā uzvarējis tikai vienā spēlē. Kā izsētajam tenisistam viņam pirmā kārta bija brīva, otrajā kārtā viņš ar 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja Raienu Harisonu, bet trešajā kārtā viņa pretinieks argentīnietis Leonardo Maijers savainojuma dēļ izstājās no turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!