Foto: F64

Ar vārtu guvumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā trešdien izcēlies latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, taču tas neglāba viņa un vēl viena uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, no zaudējuma.

Maskavas klubs izbraukumā ar 2:5 (0:1, 2:1, 0:3) atzina Čerepovecas "Severstaļ" pārākumu, tādejādi pārtraucot savu četru uzvaru sēriju.

Lai gan dueļa rezultātu sestajā minūtē atklāja "Severstaļ" hokejisti, izceļoties Andreasam Tūresonam, otrās trešdaļas pirmajā pusē pēc Karsuma un Jegora Dugina precīzajiem raidījumiem vadībā jau izvirzījās Maskavas "Dinamo". Tiesa, šī paša perioda laikā Turesons atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet 49.minūtē viņš jau vadībā izvirzīja Čerepovecas klubu, tādejādi tiekot pie "hat-trick". Zīmīgi, ka tobrīd uz noraidīto soliņa par pretinieka klupināšanu atradās tieši Karsums.

Pēcāk "Severstaļ" guva vēl divus vārtus, turklāt savu ceturto ripu iemeta arī Tūresons.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 52 sekundes, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem, kas bija sekmīgs, zaudējot vienīgo iemetienu, kurā piedalījās, tiekot pie divām soda minūtēm un veicot četrus spēka paņēmienus.

Daugaviņš šajā cīņā nepiedalījās.

Karsums šosezon 35 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Daugaviņš ar 14 vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm 37 cīņās joprojām ir komandas rezultatīvākais hokejists.

Pie uzvaras pagarinājumā tikusi latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas savā laukumā ar 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 1:0) uzveica pēdējā laikā sekmīgi spēlējošo "Soči".

Uzvaras ripu pagarinājuma ceturtajā minūtē iemeta Sakari Salminens.

Jau vēstīts, ka Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs trešdien ar rezultatīvu piespēli debitēja KHL kluba Ņižņekamskas "Ņeftehimik" rindās.

Ar rezultatīvo piespēli Pujacs tādejādi palīdzēja "Ņeftehimik" izbraukumā ar 6:4 (1:0, 1:1, 4:3) apspēlēt Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan".

Noslēdzošās trešdaļas sākumā "Ņeftehimik" izdevās izvirzīties vadībā ar 3:1, taču mazāk nekā piecu minūšu laikā "Slovan" pamanījās gūt trīs vārtus un jau izvirzīties vadībā. Tiesa, Bratislavas komandai pamatlaika izskaņa bija ļoti neveiksmīga, jo 59.minūtē Ņižņekamskas kluba amerikāņu leģionārs Dens Sekstons guva divus vārtus, turklāt otrajos viņam rezultatīvi piespēlēja Pujacs, izvirzot vadībā jau "Ņeftehimik" hokejistus.

Savukārt sesto ripu jau "Slovan" tukšos vārtos sešas sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja Jegors Milovzorovs.

Pujacs šajā duelī laukumā pavadīja 23 minūtes un astoņas sekundes, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bloķējot vienu sāncenšu raidījumu un nopelnot divas soda minūtes.

Kā zināms, Pujacs šo sezonu uzsāka Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", kur atgriezās pirms iepriekšējās sezonas, turklāt šī gada vasarā kļuva par komandas kapteini pēc tam, kad karjeru bija noslēdzis Sandis Ozoliņš. Novembrī ilgāku laiku Pujacs nespēlēja savainojuma dēļ, bet pēc atgriešanās viņa kreklu vairs nerotāja kapteiņa nozīme.

Pēcāk Latvijas komanda no viņa, kā arī vārtsarga Edgara Masaļska un uzbrucēju Marcela Hosas un Pjotra Sčastļivija pakalpojumiem nolēma atteikties.

Šajā sezonā Pujacs 33 mačos guvis vienus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr kārtējo zaudējumu piedzīvojusi aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas vienība Astanas "Baris", kas savā laukumā ar 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) atzina Kazaņas "Ak Bars" pārspēku.

Bārtulis šajā cīņā nospēlēja vien astoņas minūtes un 47 sekundes, trešajā trešdaļā laukumā nemaz nedodoties. Latvietis šajā duelī veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Zaudējumu savā pēdējā šī gada spēlē piedzīvojusi Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev", kas savā laukumā ar 3:4 (1:0, 2:2, 0:1, 0:1) pagarinājumā atzina Omskas "Avangard" pārākumu.

Kulda šoreiz nospēlēja 20 minūtes un 57 sekundes, veicot četrus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem, bet bloķējot piecus sāncenšu raidījumus.

Nākamo maču Ufas klubs aizvadīs vien 5.janvārī.

Rietumu konferences kopvērtējumā ar 38 spēlēs izcīnītiem 78 punktiem Maskavas "Dinamo" atrodas ceturtajā vietā, par piecu punktu tiesu atpaliekot no Sanktpēterburgas SKA. Tikmēr "Torpedo" ar 56 punktiem ir devītie, bet tikpat punktu ir arī augstāk esošajām Podoļskas "Vitjaz" un "Soči".

Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julaev" ar 63 punktiem 41 spēlē atrodas piektajā pozīcijā, bet tai ar 56 punktiem 40 mačos seko "Baris", kamēr "Ņeftehimik" ar 37 punktiem ir 12.vietā, no labāko astoņnieka atpaliekot par desmit punktiem.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!