Foto: DELFI
Kā zināms, 3. un 4. augustā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa risināsies otrais Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā un sacensībām īpaši aicināti pieteikties 1995. gadā dzimušie puiši, kuri turnīra gaitā cīnīsies par apmaksātu braucienu uz trešo pasaules čempionātu 3x3 basketbolā, kas septembra beigās tiks aizvadīts Indonēzijā.

Līdzīgi kā patlaban notiekošajā Eiropas U18 jauniešu čempionātā, U18 vecuma grupā pie Brīvības pieminekļa šogad sacentīsies 1995. un 1996. gadā dzimuši puiši. Turnīra uzvarētājiem tiks grandioza balva – apmaksāta ceļazīme uz Indonēzijas galvaspilsētu Džakartu, kur septembra beigās notiks U18 Pasaules čempionāts 3x3 basketbolā.

U18 Pasaules junioru čempionāts risināsies jau trešo reizi, piedāvājot augsta līmeņa spēļu praksi. 2011. gadā Latviju šajā turnīrā pārstāvēja jelgavnieki - Rihards Adiņš, Oskars Liepiņš, Česlavs Mateikovičs un Uvis Strogonovs - , sacensības noslēdzot devītajā vietā. Pagājušogad Ventspils basketbola skolas pārstāvji (Kārlis Lasmanis, Girts Pinete, Elvis Čoders un Artis Blumbergs) savā apakšgrupā astoņu komandu konkurencē ierindojās ceturtajā vietā.

Jau patlaban ir zināms, ka U18 grupā startēs arī Latvijas junioru izlases spēlētāji, kuri šajās dienās Arēnā Rīga cīnās par Eiropas U18 čempionāta medaļām.

Atgādinām, ka 18 gadu vecumu nesasniegušo dalībnieku vecākiem ar parakstu jāapliecina piekrišana bērna līdzdalībai sacensībās. Atļaujas jāiesniedz LBS birojā Skanstes ielā 54 vai komandu reģistrācijas laikā sacensību vietā.

Reģistrēties turnīram iespējams arī portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!