Foto: Publicitātes attēli

Veselā miesā – vesels gars! To zina katrs skrējējs, vingrotājs un sporta mīļotājs, un arī "Rimi" Rīgas maratona vēstnesis, drošības eksperts, rezerves karavīrs Tomass Pildegovičs. Šoreiz uz gardu maltīti ielūgti vēl divi "Rimi" Rīgas maratona vēstneši, kuri ar aktīvu dzīvesveidu ir uz “tu” arī ikdienā: fitnesa trenere, meitiņas un divu suņu mamma Monta Priede un uzņēmējs, influenceris, tiktokeris un golferis Ingus Rutulis. Tomass, kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski kolēģiem, gatavo veselīgu kuskusu ar dārzeņiem un krāsnī ceptu vistu.

Kopš brīža, kad Tomass Pildegovičs sāka gatavoties "Rimi" Rīgas maratonam, viņš arvien vairāk domā arī par uzturu un aktīvāk pieskata, lai tas būtu bagātīgs un veselīgs. "Pieredze rāda, ka treniņu process nebūs pilnvērtīgs, ja aizraušos ar ātro ēstuvju apmeklēšanu, tāpēc cenšos vairāk ēst dārzeņus, augļus, zivis, olas un samazināt alkohola patēriņu, lai būtu augstāks enerģijas līmenis," savu recepti atklāj Tomass.

Bet kā pašam sokas ar gatavošanu? "Parasti esmu tas cilvēks, kurš virtuvē maisās pa kājām un traucē citiem ar eksistenciālām sarunām un nevienam nevajadzīgām anekdotēm. Tāpēc gatavošanas procesā man tiek uzticēti tikai vienkāršākie uzdevumi, ko neviens nevarētu sačakarēt. Katrā ziņā atzīstu, ka šajā jautājumā man ir milzīga vieta izaugsmei, un apņemos laboties," braši sola Tomass.

Ģimenes šefpavāre vienmēr ir bijusi Tomasa mamma, kura šo misiju veicot fantastiski. "Joprojām katru reizi, kad atgriežos Latvijā pēc studijām vai komandējuma, tieši viņas mājās gatavotais ēdiens ir viena no lietām, pēc kurām ilgojos visvairāk," atzīstas Tomass. Toties pārtikas iegāde gan viņam nav svešs pasākums – viņš cenšas plānot iepirkšanos visai nedēļai, kas kopumā kaut cik sekmīgi arī izdodas, ja nu vienīgi komandējumi izsit no ierastā ritma. "Jo vecāks kļūstu, jo vairāk novērtēju, cik ļoti plānošana var ietaupīt laiku, spēku un arī naudu," viņš novērojis.

No latviešu virtuves viņam vislabāk iet pie sirds tieši tie divi ēdieni, kurus ārzemnieki saprot vismazāk: aukstā zupa un siļķe kažokā. Ārzemju draugi, kuri viesojušies pie Tomasa, uz šiem gardumiem skatās pavisam aizdomīgi, bet viņš par to daudz nebēdā – paši vainīgi, paliks vairāk mums! Savukārt vietējiem ciemiņiem – Montai un Ingum – Tomass ceļ galdā veselīgu, maza budžeta maltīti ar eksotisku piesitienu – kuskusu ar dārzeņiem un krāsnī ceptu vistu.

Noskaties video un uzzini arī tu, kā garšīgi pagatavot kuskusu!
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
250 gkuskuss0.5 gab.brokolis1 gab.paprika1 gab.burkāns gab.vārīta biete1 gab.buljona kubiņš25 glociņi olīveļļa cepšanai500 gatkauloti cāļu šķiņķi50 gsaldā čili mērce2 ĒKsojas mērce50 gsaldā čili mērce0.5 gab.citrona sula3 gab.ķiploka daiviņas.

Sagatavošana

1

Uzkarsē ūdeni un pievieno buljona kubiņu.

2

Kuskusu ber atsevišķā katlā un aplej ar ceturto daļu karsta buljona, uzliec katlam vāku un atstāj uz divām minūtēm ievilkties.

3

Pēc divām minūtēm apmaisi kuskusu, atkal pievieno ceturtdaļu buljona, apmaisi, apklāj ar vāku. Atkārto šos soļus vēl divas reizes.

4

Vistas šķiņķus liec bļodā, pievieno saldo čili mērci, visu samaisi un liec cepeškrāsnī grila režīmā 180 grādos uz apmēram 16 minūtēm.

5

Tikmēr uzvāri ūdeni un brokoli notvaicē 2–3 minūtes.

6

Papriku, burkānu, brokoli un vārītu bieti sagriez gabaliņos.

7

Mērcītei atsevišķā bļodā izspied pusi citrona sulas, pievieno sojas mērci, sarīvētu ķiploku, saldo čili mērci un visu samaisi.

8

Uz pannas apcep dārzeņus, pievieno uzbriedināto kuskusu, visu samaisi un beigās pievieno iepriekš sagatavoto mērcīti.

9

Pasniedz ar vistu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!