Foto: Eva Vitone
Ja uz Itāliju tuvākajā laikā nav plānots doties, tad šī recepte nodrošinās kripatiņu Itālijas sajūtas. Uzkoda, kas kalpos kā brīnišķīgs vakara maltītes sākums. Recepti iesaka Eva Vitone. Aiziet, par jauniem garšu eksperimentiem!
10Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

brusketa ar tomātiem un oregano krēmsiers saulē kaltēti tomāti sinepju dīgsti

Sagatavošana

1

Pagatavošanas gaita ir vieglāka par vieglu: ņem brusketas maizīti (receptes autore iesaka izvēlēties "Brusketa Rimi ar tomātiem un oregano"), tās "bedrītē" smērā krēmsieru (var izvēlēties gan klasisko, gan papildinātu ar garšaugiem), pa virsu liek saulē kaltētu tomātu un visu noslēdz ar sinepju dīgstiem (kas ir vieni no pikantākajiem diedzējumiem). Tas arī viss!

Sinepju dīgstus var aizvietot ar bazilika lapiņām vai kādu citu zaļumu, piemēram, piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Brusketas ar ķirštomātiem, mocarellu un pesto

Foto: Shutterstock

Vasarīga uzkoda Vidusjūras noskaņās – tā var teikt par brusketas maizītēm, kas izdaiļotas ar ķirštomātiem, maigu mocarellu un bazilika pesto. Pieliec arī svaiga bazilika lapiņas un garša būs neaprakstāma!
Recepte

Brusketa ar tunci, papriku un pētersīļiem

Foto: mosfood

Brusketas ir tradicionāla itāļu uzkoda. No parastas sviestmaizes brusketu atšķir tas, ka maizes šķēles vispirms tiek apgrauzdētas – pannā bez taukvielām, uz grila vai restēm. Visbiežāk brusketu gatavošanai izmanto čabatu jeb ciabatta maizi, bet tikpat labi to var gatavot no bagetes.
Recepte

Sātīgie grauzdiņi ar steiku, tomātiem un pesto

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgas maizītes ar rikotas sieru, krāsnī ceptiem tomātiem, svaigu pesto un sulīga steika strēmelītēm. Brusketas maizītes būs ideāla uzkoda vēlās brokastīs, pusdienās, kā arī papildinās mājas branča galdu.
Recepte

Brusketas ar vītinātu šķiņķi, kazas sieru un marinētām paprikām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lieliska, pikanta uzkoda ar bagātīgu garšas buķeti, ko baudīt vakarā ar glāzi sarkanvīna. Saderēsies ar dažādām Vidusjūras stila uzkodām.
Recepte

Krostini ar gorgonzolu, vīģēm un medu

Foto: Shutterstock

Pikantais gorgonzolas siers lieliski sader ar sulīgajām vīģēm un medus saldmi. Mēs iesakām šo savienību izbaudīt uz grauzdētas bagetes šķēles, lai pārdesmit minūtēs radītu izcilu uzkodu izcilai ballītei.
Recepte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!