Foto: Reuters/Scanpix
Nedēļas nogali sagaidām gan ar sajūsmu, gan lielām pārdomām, ko gan likt galdā ģimenei, jo jāgatavo biežāk, nekā ikdienā. Ja aptrūkušās idejas, kā apmierināt visas garšu kārpiņas, izmanto savām ēdienreizēm kādu no šīm idejām.

Brokastis

Ne tikai darba dienās, arī brīvdienās liela loma ir tieši brokastīm, it īpaši, ja plānā gara pastaigas, tālāki izbraucieni, kad skaidri zināms, pie pusdienām tik drīzi netikt. Brīvdienu vaļīgajām brokastīm iesakām pagatavot pankūkas – lai arī cepšanas ilgums nav mērojams ar sviestmaizīšu sasmērēšanu, komplimenti un bučas no mājiniekiem par sarūpēto gardumu, to attaisnos. Bērni būs sajūsmā par plānajām pankūkām, ļaujot katram iesmērēt pildījumā mīļāko ievārījumu, šokolādes krēmu vai ko citu. Sātīgākam variantam sacep kartupeļu pankūkas vai biezpiena plācenīšus.
Foto: Shutterstock

Ja brokastis nav iedomājamas bez olām, brīvdienās velti vairāk laika un iecep tās tostermaizes garoziņā. Arī olu kultenis ir kā radīts brīvdienām, bet, ja katram ģimenē garšo kas cits, sacep katram savu pildīto omleti.

Pusdienas

Ja brokastis bijušas nesteidzīgas, pusdienās neko sātīgu un pamatīgu nemaz negribas. Šādām reizēm gudra izvēle būs salāti – karstie, kārtainie vai kaut kas no klasikas, piemēram, rasols vai vinegrets.

Ja nu tomēr gribas ko kreptīgāku, pagatavo pastu, risoto vai plovu, kas labi garšos vēl nākamajā dienā, ja vien netiks apēsts jau viss uzreiz.

Vakariņas

Foto: Shutterstock

Vakariņās jau nu gan atkal gribas ko pamatīgu, ko varbūt neatļaujamies ikdienā. Un pēc tām noteikti jāseko desertam, bez tā nu nekādi nedēļas nogalē.

Kas attiecas uz pamatēdienu, iesaku pagatavot kādu zupu, piemēram, dārzeņu krēmzupu, bet tie, kuri nevar iztikt bez gaļas, lai izbauda autentisku gulaša zupu. Ja zupa nav tava stihija, sātīgam dienas noslēgumam pagatavo stroganovu, lazanju, sacepumu vai picu, jo brīvdienās drīkst!

Kad esi nonācis līdz deserta plānošanai, te nu iesaku likt lietā sezonas labumus, proti – dzērvenes, cidonijas, ķirbi, ābolus un bumbierus. Izcep sulīgu kūku, brauniju, uzvāri uzputeni vai ķīseli, ko papildini ar rīsu krēmu – kā bērnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!