Foto: Shutterstock

Kad rudens vēji laukā pamatīgi izpurina, nav nekā labāka par karstas, kūpošas zupas bļodiņu. Viens no pateicīgākajiem variantiem aizņemtajiem darbadienu vakariem būs maigās, bet tajā pašā laikā pietiekami sātīgās siera zupas – tieši tāpēc Tasty.lv esam apkopojuši veselu duci ļoti garšīgu viru, ko pagatavot mājiniekiem.

Kas nepieciešams, lai pagatavotu siera zupu? Vienkāršām zupām pietiks ar dārzeņiem, nedaudz garšvielām un paciņu klasiskā kausētā siera. Ja gribas ko garšas ziņā izteiksmīgāku, siera zupai var pievienot arī laša gabaliņus vai vistas gaļu. Bet, tā kā rudens ir krēmzupu sezona, kausētais siers piestāvēs arī krēmīgajām ķirbju, burkānu un sēņu zupām. Lai zupai piešķirtu īpašu tekstūru, iesakām pievienot arī sarīvētu parasto sieru, piemēram, Krievijas, kas patīkami izkusīs karstajā buljonā.

Vistas filejas siera zupa

Novembra "Zupu konkursam" lasītāja Ilze iesūtījusi savas ģimenes iecienītāko zupu - vistas filejas siera zupu. Garšas buķeti zupā paspilgtinās ne vien šķīvī esošais kausētais siers, bet arī fenhelis, kas zupai itin labi piestāv.

Lasīt vairāk

Makaronu un siera zupa

Pavaicā bērnam, ko viņš vēlas vakariņās. Visticamāk, biežākā atbilde būs - frī kartupelīšus vai makaronus ar sieru. Pavaicā sev kā mamma, ko tu vēlētos, lai bērns ēd vakariņās. Protams, zupu! Šī recepte būs kā kompromiss mammas un bērna vēlmēm. Pagatavo siera zupu ar makaroniem!

Lasīt vairāk

Viltotā brokoļu siera zupa

Izšķirstot Ziemassvētku vecīša atnesto grāmatu, pirmā recepte, kas iekrita acīs - brokoļu siera zupa, noteikti arī tāpēc, ka pilna saldētava ar brokoļiem salikta, un tagad jāsteidz apēst līdz nākamajai ražai, kas nemaz tik tālu vairs nav, paskat, jau februāris.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar divu veidu sieriem

Foto: Privātais arhīvs

"Pavisam vienkārša, garšīga un pat viegli sātīga veģetārā zupa vakariņām," tā par savu recepti stāsta tās autore Marta Bērziņa. Viņa konkursam piedāvā bagātīgu dārzeņu zupu ar diviem sieriem – kausēto sieru un Krievijas sieru, kas karstajā zupā patīkami izkūst.

Lasīt vairāk

Ātrā siera zupa

Foto: Shutterstock

Ātrā siera zupa - 30 minūtes un gatavs!

Lasīt vairāk

Laša krēmzupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Laša krēmzupa ar kausēto sieru - kaloriju neskaitītājiem.

Lasīt vairāk

Ķirbju un burkānu zupa ar kausēto sieru un ķiploku grauzdiņiem

Foto: Privātais arhīvs

Vēl vienu gardu ķirbju zupu Tasty.lv "Zupu konkursam piedāvā lasītāja Krista Dzērve, rakstot: "Lai gan neviens no mums nav zupu mīlis, un ģimenē jāpabaro trīs vīrieši, ķirbju biezzupa ir iecienīta un vismaz pāris reizes rudenī tiek celta vakariņu galdā." Šķiet, ka ķirbju zupa patiešām rudenī tiek mīlēta.

Lasīt vairāk

Šampinjonu krēmzupa

Kas var būt labāks par aromātisku un tumīgu krēmzupu no šampinjoniem? Nesteidzieties iebilst - šampinjonu krēmzupai ir brīnišķīgs un maigs sēņu aromāts... Bet, pats galvenais - zupu var pavisam vienkārši pagatavot!

Lasīt vairāk

Laša galvas zupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Sātīga un garda laša galvas zupa ar kausēto sieru.

Lasīt vairāk

Burkānu biezeņzupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Salda un sildoša zupa vēsiem vakariem. Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Sātīgai ēdienreizei - dārzeņu zupa ar kausēto sieru.

Lasīt vairāk

Kukurūzas un siera biezzupa

Foto: Shutterstock

Tumīgi krēmīga kukurūzas zupa ar izteiksmīgu siera garšu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!