Džonatans Sampsons, kurš "Microsoft" uzņēmumā strādā jaunā interneta pārlūka "Edge" komandā, savā sociālā tīmekļa "Twitter" profilā publicējis 11 sekunžu video, kurā nofilmēts uzņēmumā uzstādītais informācijas tablo, kas reālā laikā uzskaita "Windows 10" instalāciju skaitu pasaulē.

Šajā 11 sekunžu video pilnā apmērā neredzamā kopējā skaitļa pēdējie trīs cipari paspēj nomainīties no 155 līdz 335, kas nozīmē vidēji 16,3 instalāciju sekundē. Lineāri pārrēķinot, tās ir 978 instalācijas minūtē, 58 680 stundā un vairāk nekā 1,4 miljoni diennaktī.

"Tas ir neticami! "Windows 10" ir dzīvs!" video komentē "Microsoft" darbinieks. Pagaidām gan "Microsoft" oficiāli neatklāj, ar kādu intensitāti "Windows 7" un "8" lietotāji adaptē jauno "Windows 10", kas pieejams kā bezmaksas atjauninājums.



Pēc provizoriskas informācijas, "Microsoft" parūpējies, lai tā serveri spētu atjauninājumu lietotājiem piegādāt ar ātrumu līdz pat 40 terabaitiem sekundē. Salīdzinājumam – "Apple" operētājsistēmu atjauninājumu pīķis savulaik esot sasniedzis astoņus terabaitus sekundē. "Microsoft" jau "Windows 10" debijas pirmajās stundās 29. jūlijā esot šo rekordu pārspējis ar rezultātu 10 terabaiti sekundē, liecina analītiķu iegūtā neoficiālā informācija.

"Microsoft" plāno, ka tuvāko trīs gadu laikā vairāk nekā miljards ierīču pasaulē darbosies ar "Windows 10" operētājsistēmu.