"Square Root" ir profesionālas skandas, kas primāri paredzētas skaņas radīšanai, ierakstīšanai un pēcapstrādei, kuru tehnoloģiskais risinājums nodrošina viszemākos fāžu un frekvenču kropļojumus savā kategorijā, padarot tās par perfektām tuvā lauka skandām mūziķiem un skaņu inženieriem.

Apstrādājot skaņu, jebkuram mūziķim vai skaņu inženierim ir nepieciešamas visaugstākās kvalitātes skandas, kas dod iespēju precīzi novērtēt gan instrumentu kvalitāti un raksturu, gan skaņas apstrādes ierīču darbību. Skaļruņi, kas neprecīzi ataino skaņu mūzikas radīšanas un ierakstīšanas procesu padara daudz sarežģītāku un laikietilpīgāku.

2015. gada sākumā uzņēmums "Square Audio" veiksmīgi ieviesa tirgū inovatīvu skandu modeli "Square One", paredzētu darbam tuvajā un vidējā laukā. Šis modelis ir radīts, izmantojot pašas augstākās kvalitātes un cenu kategorijas komponentes, kas nodrošina ļoti zemus kropļojumus ļoti augsta skaņas spiediena līmenī. Rezultātā šāds produkts savas cenas dēļ nav pieejams plašam klientu lokam. Tāpēc uzņēmums radīja "Square Root" tuvā lauka skandas, kas būs pieejamākas daudz plašākam klientu lokam.

"Izstrādājot "Square Root" skandas, mums bija divi pamatuzdevumi: nodrošināt pietiekami zemu pārdošanas cenu, lai plašākam klientu lokam mūsu produkts būtu pieejams, tajā pašā laikā, izveidojot tādu risinājumu, kas nodrošinātu "Square Root" augstāku skaņas izstarošanas precizitāti, nekā tirgū esošo ražotāju produktiem šajā segmentā. Mana iepriekšējā 30 gadu pieredze darbā ar kompleksu akustisko sistēmu izstrādi deva iespēju veiksmīgi šos divu uzdevumus izpildīt," stāsta "Square Audio" tehniskais direktors Rolands Jaņevičs.

"Square Root" priekšrocības salīdzinājumā ar tirgū populārajām divjoslu skandām:

  • skandās tiek lietots viens ļoti augstas kvalitātes skaņas platjoslas izstarotājs. Skaņa tiek izstarota ar viena skaņas izstarotāja palīdzību, nodrošinot punktveida skaņas izstarošanu. Tiek izslēgtas divu izstarotāju krustmijas (cross-over) un citas interferenču izraisītās problēmas;
  • viss skaņas diapazons tiek izstarots ar viena materiāla membrānu, nodrošinot zemākus tembrālos kropļojumus;
  • platjoslas skaņas izstarotāja membrānas piekares mehānisms ir padevīgs, maksimālā izstarotā ekskursija ir augsta, un kustīgā masa ir ļoti zema, kas nodrošina ļoti zemu zemfrekvenču kompresiju un ļoti augstu zemfrekvenču detalizācijas pakāpi;
  • ļoti zemi fāžu kropļojumi, jo viss frekvenču diapazons tiek izstarots ar viena platjoslas skaļruņa palīdzību;
  • frekvenču korekcijai tiek lietots jaudīgs augstas precizitātes skaņas filtrācijas procesors (DSP), kas nodrošina ļoti zemus frekvenču kropļojumus.

"Square Root" tehniskā specifikācija:

  • Platjoslas tuvā lauka "bass-reflex" akustiskā sistēma;
  • Frekvenču diapazons: 40Hz – 20kHz (+/-2.5dB);
  • Fāžu kropļojumu diapazons: +/-10 grādi no 250Hz – 20kHz;
  • 103 dB maksimālais skaņas spiediens;
  • Iebūvēti D klases skaņas pastiprinātāji;
  • DSP skaņas filtrācija;
  • Izmēri: D 25 cm x W 21 cm x H 35 cm;
  • Svars: 8,5kg (neto), katrs skaļrunis.

"Square Root" skandas ir paredzēts ieviest tirgū populārajā pūļa finansēšanas platformā "Kickstarter". Ar "Kickstarter" kampaņas palīdzību uzņēmuma mērķis ir iegūt pasūtījumus un saražot 50 pāru "Square Root" skandu. Uzņēmums piedāvās 24 dienu ilgajā pūļa finansēšanas kampaņā vairākas "Square Root" versijas, un sākotnējiem atbalstītājiem būs pieejami 25 pāri skandu melnā un baltā krāsojumā par 690 ASV dolāriem (621 eiro), iekļaujot piegādes cenu. "Kickstarter" kampaņa sāksies 26. maijā.

Uzņēmums "Square Audio" uzņēmums dibināts 2012. gadā, un nodarbojas ar netradicionālu profesionālu akustisko sistēmu izstrādi, ražošanu un komercializāciju.