Pirmo reizi koordinācijas sekunde tika pieskaitīta 1972. gadā, bet pēdējo – 2012. gadā, un tas radīja traucējumus vairākiem interneta serveriem, kuri darbojās ar "Linux" operētājsistēmu, kā arī interneta servisiem, piemēram, "LinkedIn".

Kopš tā laika vairāki uzņēmumi jau laicīgi gatavojas koordinācijas sekundes uzskaitei. Piemēram, "Google" izstrādājis tehnoloģiju, kura 30. jūnijā dienas gaitā pievienos visiem kompānijas serveru pulksteņiem daļu sekundes tā, lai pusnaktī nebūtu jāpievieno uzreiz pilnu sekundi.

Tomēr vairākas organizācijas, īpašu finanšu sektorā, tik un tā draud saskarties ar iespējamām problēmām. Piemēram, biržu starptautiskais tīkls un klīringa kompānija finanšu tirgiem ASV, Kanādā un Eiropā "IntercontinentalExchange" paziņojusi, ka aizturēs tirgu atvēršanu. Arī "GME Group" apturēs tirdzniecību uz laiku, kas nepieciešams koordinācijas sekundes sinhronizācijai.

Latvijas iedzīvotājiem nav pamata satraukumam, īpaši tāpēc, ka koordinācijas sekundes uzskaite notiks vēlu naktī. Tomēr, ja kāds vēlēsies trijos naktī izmantot interneta banku vai bankomātu, iespējams, laba doma būtu nogaidīt sekundi – drošs paliek drošs.