Foto: PantherMedia/Scanpix

Atzīt, ka pret kādu ir jūtas, var būt mazliet biedējoši, ja nav zināms, vai otra persona jūt to pašu. Tomēr, kaut arī nevar ieskatīties otra cilvēka prātā, ir iespējams noteikt dažādus ķermeņa valodas signālus, kas ziņo par simpātijām pret tevi. Iepazīsties ar dažiem allwomenstalk.com padomiem, kā pēc otras personas ķermeņa valodas noteikt, vai šķieti viņam pievilcīga.

Ķermeņa augšdaļas novietojums pret tevi

Ja vīrietim tu ļoti patīc vai viņš izjūt par tevi interesi, viņš to parādīs ar pret tevi pagrieztu ķermeņa augšējo daļu. Šādas ķermeņa pozīcijas ieņemšana notiek neapzināti, taču tā parāda, ka tu viņam šķieti interesanta un viņš tev vēlas veltīt visu savu laiku un uzmanību, sagaidot no tevis to pašu.

Šī, iespējams, ir viena no visgrūtāk pamanāmajām pazīmēm, tomēr tā tajā pašā laikā atklāti demonstrē otra cilvēka interesi par tevi.

Paceltas uzacis

Mēdz teikt, ka acis ir dvēseles spogulis, un, kā izrādās, tās tik tiešām otram cilvēkam var pateikt, kā attiecībā pret viņu jūtamies - acu zona ir viena no mūsu ķermeņa daļām, kuru nespējam kontrolēt, tādēļ, ja otrs pacenšas, tajā ir iespējams nolasīt visus tavus noslēpumus un alkas.

Piemēram, par vienu no visbiežām sastopamajām neverbālās valodas zīmēm, kas liecina par ieinteresētību un patiku, daudzās pasaules kultūrās tiek uzskatītas uzrautas uzacis - tas nozīmē, ja vīrietim tu patīc, viņa uzacis neapzināti celsies uz augšu uz leju.

Tiekšanās tuvāk

Vīrieši nemēdz tērēt savu laiku un tiekties pie pretējā dzimuma ar visu savu ķermeni, ja viņš nejūt nekādas simpātijas. Tādēļ, ja pretējā dzimuma pārstāvis tikšanās laikā liecas tev tuvāk, lai varētu klausīties tevis teiktajā vai arī pats tev ko stāsta, viņš nenoliedzami ir tevī ieinteresēts.

Pret tevi vērstas plaukstas un pēdas

Cilvēka dabā ir novietot savu ķermeni pretī cilvēkam, kuru mēs iekārojam, tādēļ, ja vēlies uzzināt, kā attiecībā pret tevi jūtas tava simpātija, pavēro, kādā pozīcijā ir novietotas viņas rokas un kāju pēdas - ja tu viņam šķieti iekārojama, tās būs pavērstas tieši pret tevi.

Vēl vieglāk vīrieša domas par tevi var noteikt gadījumā, ja tu un otra persona sēžat, jo tad simpātiju gadījumā pret tevi būs pavērstas ne vien kājas un rokas, bet viss ķermenis.

Acu zīlīšu izplešanās

Nav iespējams kontrolēt acu zīlītes, kuru izplešanās vai saraušanās parasti ir atkarīga no diviem apstākļiem – gaismas un ieinteresētības. Kad mums kāda persona šķiet pievilcīga, acu zīlītēm ir tendence izplesties, savukārt pašas acis tiek biežāk mirkšķinātas.

Tā notiek tādēļ, ka tad, kad ar kaut ko aizraujamies, mūsu ķermenis atbrīvo adrenalīnu, kas izraisa šādu reakciju. Tādēļ, ja tu vēlies uzzināt, kā otrs jūtas attiecībā pret tevi, viņam to tieši nepajautājot, mēģini neuzkrītoši salīdzināt viņa un kāda līdzās esoša cilvēka acu zīlīšu lielumu.

Skatieni tavu lūpu virzienā

Kad puisim tu liecies uzmanības vērta, viens no veidiem, kā to noteikt, ir vērot viņa skatienu. Iespējams, tu ievērosi, ka viņa skatiens nav cieši piekalts tikai tavām acīm, bet laiku pa laikam tas mēdz aizceļot līdz tavam degunam un mutei. Tas liecina, ka tu viņam esi simpātiska, jo, ja puisis tevi uztvertu tikai kā draugu, viņš spētu saglabāt skatienu acu līmenī.

Tevis spoguļošana

Kad vīrietim tu šķieti simpātiska, viņam piemīt tendence uzvesties līdzīgi, kā to dari tu, tādēļ, ja pamani, ka viņš pats nemanot atdarina tavas kustības vai pat balss toni, tu vari būt diezgan pārliecināta, ka šai personai tu šķieti pievilcīga.

Šī ķermeņa valodas zīme gan nav raksturīga tikai vīriešiem – ikviens no mums mēdz sākt spoguļot otru personu, kad mēs patiesi esam viņā vai viņa teiktajā ieinteresēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!