Neticami veselīgās tomātu ogas: kāpēc tās ēst un kā pagatavot
Foto: Shutterstock

Tomāts pēc būtības ir oga, lai arī ikdienā cilvēki to sauc par dārzeni. Tiesa, tā piederība noteiktai kategorijai un piedēvētais nosaukums nekādā veidā neietekmē tā ietekmi uz veselību. Iemeslu ēst šos sulīgos dārzeņus ir ļoti daudz – tie satur virkni organismam vērtīgu vielu, palīdz uzlabot veselību un izvairīties no dažādām nopietnām slimībām.

Pašlaik ir īstais brīdis, lai palutinātu sevi gan ar svaigiem, gan dažādos ēdienos pievienotiem tomātiem, jo tieši pašu dobē vai siltumnīcā audzēti tie ir visveselīgākie. Ja piemājas dārziņa tev nav, pašlaik daudzviet nopērkami Latvijā audzēti vitamīniem bagātie dārzeņi. Ja neesi šo dārzeņu lielākā cienītāja, iespējams, tev noderēs kāda recepte, kas paredz ēdienam pievienot tomātus, jo iemeslu to darīt ir tiešām daudz.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl