Foto: Shutterstock
Skrituļslidošana, iespējams, biedē ar savu ātrumu un nepieciešamību koncentrēties, tomēr, pareizi izmantojot savu dabisko līdzsvaru, to iespējams pārvērst patīkamā un ļoti efektīvā treniņā. Tāpat gaidāmajā sporta un labdarības pasākumā "Nike Riga Run" tā būs tehniskākā no distancēm, tomēr, lai iedvesmotu arī tevi izbaudīt skrituļslidošanas sagādāto prieku un organismam draudzīgo fizisko slodzi, kliedējam mītus un viešam skaidrību par šo sporta veidu.

Lai iemācītos skrituļslidot, ir nepieciešamas labas kvalitātes (dārgas) slidas, un tās ir jāpērk

Lai apgūtu skrituļošanas pamatus, nav nepieciešamas dārgas slidas - der pilnīgi jebkādas skrituļslidas. Skrituļslidošanas pamatus var apgūt arī ar nomas slidām, kuras, piemēram, var izīrēt "Sportland" nomas punktā Mežaparkā.

Skrituļslidošana Latvijā ir izteikti sezonāls sporta veids, un nav ar ko to aizvietot rudenī un ziemā 

Ziemas periodā var slidot uz ledus – hallēs, kā arī uz dabīgā ledus, jo ledus slidošana ir analoga skrituļslidošanai. Slidojot uz ledus var ne tikai aktīvi izkustēties svaigā gaisā arī ziemā, bet arī papildināt zināšanas un praksi slidotprasmē.

Latvijā nav attīstītas infrastruktūras, lai droši nodarbotos ar skrituļslidošanu

Jā, iespējams, pilsētu ielas Latvijā nav pati drošākā vieta, kur skrituļot, toties parku gan mums ir daudz! Ar skrituļošanu var droši nodarboties jebkuros asfaltētos parkos – Rīgā (piemēram, Mežaparks, Uzvaras parks u.c.), un arī citās Latvijas pilsētās.

Skrituļslidošana ir bīstams sporta veids, kurā var viegli satraumēt sevi

Kā ikvienā sporta veidā, arī skrituļslidošanā ir iespējams gūt traumas, bet, ja ta tiek lietoti ceļu, elkoņu un plaukstu sargi, kā arī ķivere, tad traumu iespējamība ir ļoti minimāla.

Skrituļslidošana ir fiziski grūta un nelabvēlīgi ietekmē locītavas

Skrituļslidošana ir pat ļoti ieteicama cilvēkiem, kam ir problēmas ar ceļu un gūžu locītvām. Piemēram, ja nav atļauta skriešana, tad to ir labi aizvietot ar skrituļošanu. Skrituļojot pēdai nav jāveic trieciens pret zemi, līdz ar ko netiek traumētas locītavas.

Skrituļslidošanas laikā nav iespējams sadedzināt daudz kaloriju

Skrituļošana ir pilns ķermeņa treniņš - ja to dara pareizi. Galvenokārt tiek nodarbinātas kājas, bet pie pareizas skrituļošanas strādā viss ķermenis, līdz ar to tas ir gana labs kardio treniņš.

Cilvēkiem ar lieko svaru skrituļošana ir bīstama

Tieši cilvēkiem ar lieko svaru ir ieteicama skrituļošana (jāņem gan vērā, ka jālieto visi aizsargi!), jo, pārvetojoties un dedzinot kalorijas, netiek traumētas locītavas.

Ar skrituļslidām treniņi ir vienveidīgi un garlaicīgi

Treniņu dažādība ir ļoti liela – sākot ar koordinācijas treniņiem, līdz pat spēka un vēdera preses vingrinājumiem. Līdz ar to var teikt, ka skrituļojot var trenēt gan kardiovaskulāro sistēmu, gan izturību.

Skrituļslidas ātri nolietojas, un, kad tās nolietotas, jāpērk jaunas

Skrituļslidām ir iespējams mainīt gan gultņus, gan ritentiņus atsevišķi, tapēc nav nepieciešams iegādāties jaunas slidas tikai tāpēc, ka ir nolietojusies viena detaļa.

Latvijā iemācīties pareizi skritļot var tikai par maksu un tas ir dārgi

Latvijā jau ceturto gadu pēc kārtas notiek "Nike Riga Run" skrituļošanas treniņi, kur visas vasaras garumā ir iespējams apmeklēt bezmaksas treniņus divas reizes nedēļā.

Raksts tapis sadarbībā ar Baltijā lielāko sporta un labdarības pasākumu "Nike Riga Run", kas notiks šī gada 13., 14. septembrī. Sīkāku informāciju un iespēju pieteikties meklē "Nike Riga Run" mājas lapā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!