Cēsīs un Cēsu apkaimē 2. maijā visus ceļotgribētājus aicina atklāt Tūrisma sezonu un piedalīties īpašā ekskursijā.
Šajā dienā maršrutu no Cēsu pils līdz atpūtas kompleksam „Rakši” tūristiem piedāvā veikt ar transportlīdzekļiem, kas ikdienā pieejami lielākām grupām – padomju laiku busiņš „pīle” savus pasažierus no Pils laukuma aizvizinās līdz kempingam – laivu bāzei „Žagarkalns”, kur tālāk ekskursija turpināsies ar plostu pa Gauju. Pie atrakciju piedzīvojumu parka „Ozolkalns” plosts piestās krastā un dalībnieki varēs izmēģināt spēkus trošu atrakcijās. Pēc pieturas „Ozolkalnā” plosts tālāk vizinās pavasara baudītājus līdz atpūtas kompleksam „Rakši”, kur viesus sagaidīs eksotiskie dzīvnieki – kamieļi, lamas un alpakas.

No plkst. 10.00 līdz 17.00 „Rakšos” darbosies amatnieku tirdziņš, kas pulcēs apmēram 20 tirgotājus. Ikviens interesents varēs apgleznot krūzītes, nogaršot igauņu grauzdētās mandeles, iegādāties grozus un linu dvieļus vasaras piknikiem un izbraukumiem pie dabas.

No „Rakšiem” ceļotāji tiks atvizināti atpakaļ līdz pilsētas centram un aicināti vēl uzkāpt Cēsu Jaunās pils tornī un skatīt Cēsīs no putna lidojuma.

Ikviens dalībnieks ekskursijas noslēgumā varēs atbildēt uz jautājumiem par maršrutā iekļautajiem objektiem un aktivitātēm un vērīgākie saņems balvas – laivu braucienu no Žagarkalna, braucienu ar kvadraciklu Rakšos, atpūtu Ozolkalna piedzīvojumu atrakciju parkā vai brīvbiļeti ieejai Cēsu pils kompleksā!

Vietu skaits pasākumā ierobežots tāpēc aicinām pieteikties un nopirkt biļetes līdz 30. aprīlim Cēsu Tūrisma informācijas centrā Pils laukumā 9. Dalības maksa: pieaugušajiem Ls 7.00, skolēniem no 7 līdz 15 gadiem Ls 3.50, pirmsskolas vecuma bērniem kopā ar pieaugušajiem bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!