Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Pretēji Igaunijas Bruņotajiem spēkiem, kuri žurnālistiem plaši un detalizēti ir atklājuši, kāds ir Igaunijas aizsardzības potenciāls un kurš sargās valsti kara gadījumā, Latvijas Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki vairākas dienas nespēja rast laiku atbildēt uz portāla "Delfi" jautājumiem par mūsu armijas spējām, tāpēc atbildes nācās meklēt citviet.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mājaslapā sadaļā "Sastāvs" norādīts, ka NBS veido regulārie spēki, Zemessardze un Nacionālo bruņoto spēku rezerve. Plašākas ziņas par NBS sastāvu var uzzināt no Latvijas Nacionālās enciklopēdijas, kur teikts: NBS Sauszemes spēki sastāv no Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes ar diviem mehanizētiem kājnieku bataljoniem, kā arī Kaujas atbalsta bataljona un Kaujas nodrošinājuma bataljona. NBS ietilpst arī Jūras spēki un Gaisa spēki.

Cik daudz ir rezervistu

Tāpat NBS mājaslapā ir publicēti šādi skaitļi – šobrīd armijā ir 7345 profesionālā dienesta karavīri, aptuveni 10 000 zemessargu un 36 tūkstoši rezerves karavīru.

Lūgts komentēt šos skaitļus, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons portālam "Delfi" ironiski norāda: "Ir statistika, un ir meli. Šajos 36 tūkstošos rezervistu ir ieskaitīti visi, kam ir bijusi darīšana ar armiju kopš 1990. gadiem, ieskaitot obligāto dienestu izgājušos

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!