Foto: Nacionālie bruņotie spēki

Ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sertifikāciju noslēgušās starptautiskās militārās mācības "Crystal Arrow 24", tādējādi apliecinot vienības gatavību, daudznacionālo vienību savietojamību un atbilstību NATO standartiem un procedūrām, portāls "Delfi" uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Apvienojot vairāku sabiedroto stiprās puses, kaujas grupa ir uzlabojusi savietojamību un gatava veikt pilna spektra operācijas kopā ar NBS.

Militāro mācību "Crystal Arrow 24" direktors pulkvežleitnants Oskars Lejnieks norādījis, ka: "Gatavošanās mācībām iesākas jau gadu iepriekš. Mācības sākas ar trauksmi, pēc izspēlētas situācijas, saņemot pavēli. Iesaistītās vienības nav informētas par scenārija gaitu! Mācību primārais uzdevums ir veikt Valsts aizsardzības operācijas, proti apstādināt pretinieku, kurš šķērsojis Latvijas teritoriju. Īsāk sakot, UZDEVUMS BLOĶĒT UN IZNĪCINĀT pretinieku. Ukrainas kara pieredze sniedz daudz mācību stundu. Daudz analizējam un veicam korekcijas mācību norises procesos, kā piemēram- izlūkošanā, taktikā, dronu izmantošanā un to neitralizēšanā. Šādas mācības ir lieliska iespēja kopā ar sabiedrotajiem trenēt mūsu kaujas gatavību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!