Ekonomikas policijas pārvaldes darbinieki aizdomās par Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes bakalaura grāda diploma viltošanu aizturējuši divus vīriešus.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūru LETA informēja, ka janvāra vidū policisti saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš piedāvā iegādāties viltotus izglītības dokumentus.

Sazinoties ar minēto personu pa mobilo tālruni, policija noskaidroja, ka diploma izgatavošanai sākotnēji ir nepieciešami klienta dati un priekšapmaksa. Sarunas laikā ar vīrieti tika norunāta tikšanās, kuras laikā viņam nodota priekšapmaksa 150 latu apmērā, kā arī personas dati.

Vīrietis solījis dažu nedēļu laikā sagādāt LU Juridiskās fakultātes diplomu.

Operatīvo pasākumu laikā policisti noskaidroja, ka diplomu iegādāties piedāvāja 1983.gadā dzimušais Raimonds. Viņš kopā ar savu radinieku - 1982.gadā dzimušo Andi - piedāvājumu iegādāties viltotus izglītības dokumentus bija izvietojis internetā.

Abi vīrieši ilgu laiku nekur nestrādā un jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā.

Tikšanās laikā, uz kuru bija ieradās arī Andis ar izgatavotu diplomu, vīrieši prasīja vēl 600 latu. Viņi tika aizturēti pēc naudas nodošanas.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 275.panta 2.daļas par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu, ja tas izdarīts personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu likumpārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!