Pirmdien Madonas rajonā pēc avārijas autobusa pieturā ieslīdēja automašīna, nāvējoši traumējot kādu 16 gadus vecu jaunieti un dažādas traumas nodarot arī viņas vienaudzei.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūru LETA informēja, ka Bērzaunes pagastā šodien notika automašīnu "Audi 80" un "VW Caddy" sadursme. Triecienā viens no spēkratiem ieslīdēja ceļa malā esošajā pieturā, kur tobrīd atradās divas 1989.gadā dzimušas jaunietes.

Notikuma aculiecinieki aģentūrai LETA pastāstīja, ka negadījums noticis Bērzaunes centrā, kur krustojas vietējās nozīmes ceļš ar ceļu Bērzaune-Vestiena. No Vestienas puses braukusi mašīna, kura krustojumā sadūrusies ar otru auto, kurš izbraucis no Bērzaunes centra. Pēc sadursmes viena no automašīnām uztriekusies virsū divām meitenēm, kuras pa ceļa malu gājušas uz blakus krustojumam esošo autobusa pieturu.

Viena no cietušajām meitenēm mira neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā, savukārt otra ir nogādāta slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Madonas slimnīcā aģentūra LETA uzzināja, ka izdzīvojušās meitenes stāvoklis ir ļoti smags, viņa ir pieslēgta pie dzīvību uzturošām iekārtām. Meitenei ir galvas trauma. Slimnīca no Rīgas izsaukusi neiroķirurgu.

Viens no avārijā iesaistītajiem šoferiem avārijas vietā ievērojami pārsniedzis atļauto ātrumu - vietā, kur atļauts braukt ne ātrāk par 50 kilometriem stundā, viņš braucis ar ātrumu 90 kilometri stundā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Madonas rajona Policijas pārvaldes priekšnieks Ēriks Andžāns, automašīnas "VW Caddy" vadītājs, 1970.gadā dzimis vīrietis, braucis pa Madonas-Vestienas ceļu. Braucot cauri Bērzaunei, viņš nav samazinājis ātrumu, jo ceļš, pēc viņa teiktā, bijis tukšs. Automašīnas "Audi" vadītājs, kāds 1937.gadā dzimis vīrietis, tai brīdī no mazākas nozīmes ceļa gatavojies šķērsot Madonas-Vestienas šoseju virzienā no Bērzaunes centra un doties uz Jāņkalnu. Viņš nav pamanījis tuvojošos "VW Caddy" un, izbraucot uz galvenā ceļa, ietriecies tā aizmugurējā daļā. "VW Caddy" trieciena dēļ sācis slīdēt un notriecis divas meitenes, kas gājušas pa ceļa malu uz netālu esošo pieturu.

"VW Caddy" vadītājs policijai skaidrojis, ka avārijas brīdī skatījies uz bērniem, kas tuvojušies ceļam no tuvumā esošās Bērzaunes pamatskolas.

Andžāns informēja, ka policija lemj par krimināllietas ierosināšanu. Abi šoferi sniedz liecības, pagaidām neviens nav aizturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!