Ekonomikas Policija otrdien aizturējusi krāpnieku, kas, izmantojot viltotu pilnvaru, mēģināja pārdod svešam cilvēkam piederošu dzīvokli. Viltoto pilnvaru, gatavojot darījuma dokumentāciju, jau pagājušajā nedēļā atklāja zvērināta notāre Inga Muciņa.
Notāre par šo faktu informēja policiju, kas krāpnieku aizturēja nozieguma veikšanas brīdī. Notāres un policijas veiksmīgas sadarbības rezultātā no dzīvokļa zaudējuma tika glābta kāda 25 gadus veca sieviete, informēja Zvērinātu Notāru padome.

“Dokumentu viltojumi kļūst aizvien profesionālāki,” secina notāre, taču publiskot viltojuma pazīmes izmeklēšanas laikā viņai nav atļauts. Notāre stāsta, ka aizvien biežāk atpazīt viltojumu ir tikpat kā neiespējami. Tāpēc Latvijas Zvērinātu notāru padome uzskata, ka drošības standarti darījumiem ar nekustamo īpašumu būtu jāceļ likumdevēju līmenī. Lai risinātu drošības jautājumus darījumiem ar nekustamo īpašumu Latvijas Zvērinātu notāru padome jau aicinājusi Saeimas Juridisko komisiju un Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisiju izveidot speciālu apakškomisiju nekustama īpašuma tirgus sakārtošanai. Šīs apakškomisijas uzdevums būtu nepieciešamo likumprojektu sagatavošana un tālāka virzīšana. Tomēr Latvijas Zvērinātu notāru padome atgādina, ka arī katram pašam ir jāparūpējas par sava īpašuma drošību. Reti kad ir tā, ka īpašumu izkrāpj pilnīgi nepazīstami cilvēki. Bieži vien tie ir pazīstami cilvēki, pat radinieki. Zvērinātu notāru padome arī uzsver, ka ikvienam, kam gadījies nozaudēt pasi, par to noteikti jāziņo policijai, jo citādi nozaudētā pase var tikt izmantota, lai veiktu krāpnieciskus darījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!