Foto: AFI

Par traģisko negadījumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, kad robežas izbūves darbu laikā bojā gājis SIA "Pamatceļš" darbinieks, Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Ilga Teivāne-Treinovska, otrdien, 12. martā, likumsargi saņēmuši izsaukumu uz Krāslavas novada Bērziņu pagastu.

Tur, kā liecina sākotnējā informācija, veicot būvdarbus, ekskavators iekrita upē un apgāzās uz sāna.

Ierodoties notikuma vietā, policija konstatēja, ka ir gājis bojā ekskavatora vadītājs, 1968. gadā dzimis vīrietis. Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 146. panta 2. daļas.

Likums paredz, ka par darba aizsardzību vai tehnisko drošību reglamentējošo normatīvo aktu prasību pārkāpšanu, ja to izdarījis uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), iestādes vai organizācijas vadītājs vai cita persona, kas atbildīga par šo noteikumu ievērošanu, un ja šis nodarījums izraisījis cilvēka nāvi vai smagus miesas bojājumus vairākiem cilvēkiem, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts darba inspekcijā (VDI) portālu "Delfi" informēja, ka bojā gājušā nāves cēloņa noteikšanai ir pieprasīta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Latgales reģionālās VDI amatpersonas, pēc sākotnējās informācijas saņemšanas, nekavējoties apsekoja notikuma vietu.

Šobrīd VDI izmeklē nelaimes gadījumu.

Kā ziņots, otrdien, veicot Latvijas – Baltkrievijas robežas izbūves darbus, gājis bojā projektēšanas un būvniecības uzņēmuma SIA "Citrus Solutions" piesaistītā apakšuzņēmēja SIA "Pamatceļš" ekskavatora vadītājs.

Kā informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova, robežas izbūves darbi veikti Krāslavas novadā un Porečje ciema tuvumā, 350 metrus no 43. robežzīmes.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!