Foto: LETA

Vidzemes rajona tiesa Valmierā piespriedusi sešus mēnešus ilgu nosacītu cietumsodu kādam vīrietim, kurš pērn februārī nedēļas garumā rakstīja nepiedienīgas ziņas 13 gadus vecai meitenei portālā "Draugiem.lv", lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Šajā gadījumā gan sarunas otrā pusē atradās nevis 13 gadus veca meitene, bet pilngadīga persona, kas ir ierasta prakse, kad likumsargi mēģina atrast potenciālos noziedzniekus.

Spriedumā norādīts, ka savās ziņās notiesātais rakstījis, ka vēlas mazgadīgajai pieskarties, kā arī aicinājis viņu aprakstīt savus dzimumorgānus. Tāpat vīrietis vaicājis, vai 13 gadus vecajai meitenei būtu interese pieskarties viņa dzimumloceklim.

Pāris dienas vēlāk viņš vaicājis vai mazgadīgā meitene nevēlotos ar viņu satikties un "pastaigāties".

Apsūdzībā uzsvērts, ka šīs darbības bija vērstas uz mazgadīgas personas pamudināšanu tikties ar mērķi izdarīt seksuālas darbības un stāties dzimumattiecībās.

Vainīgais savu vainu atzina un noslēdza vienošanos ar prokuroru par šo faktu. Bez pusgada nosacītā cietumsoda viņam arī būs pārbaudes laiks, kas ilgs pusotru gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!