Foto: LETA

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs piespriedusi 220 stundas piespiedu darba kādam vīrietim, kurš pērn maijā, būdams alkohola reibumā, lūkodams iebiedēt divus citus cilvēkus, veica divus nekontrolētus šāvienus daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Dramatiskie notikumi risinājušies Varakļānos, kur kādā dzīvoklī izcēlies sabiedriska rakstura konflikts.

Domstarpībām eskalējot, notiesātais vīrietis piegāja pie dzīvoklī esošā ieroču seifa, no kura paņēma pusautomātisko garstobra bisi "MP-153", kā arī divas patronas, kuras ielādēja ierocī.

Vīrietis ar pielādēto bisi devās uz gaiteni, kurā atradās cietusī un vēl viena persona, kura kriminālprocesā nevēlējās tikt atzīta par cietušo. Redzot, ka vīrietim rokās ir šaujamierocis, abas personas metās bēgt uz mājas kāpņutelpu, mēģinot aizspiest ciet dzīvokļa durvis.

Tas gan neizdevās, jo vīrietim sanāca bises stobru iebāzt durvju spraugā. Šajā brīdī vīrietis veica divus nekontrolētus šāvienus, trāpot pa mājas sienu un kāpnēm. Reaģējot uz notikušo abas personas metās bēgt ārā no mājās.

Vīrietis tika tiesāts pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas, proti, par huligānismu, ja tas izdarīts, pielietojot ieroci. Maksimālais sods par šādu nodarījumu ir pieci gadi aiz restēm.

Šāvējs gan savu vainu atzina, noslēdzot vienošanos ar prokurori, kas lēma, ka viņam nāksies strādāt 220 stundas sabiedriskā darba. Tāpat vīrieša bise tika konfiscēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!