Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Trešdien, 3. aprīlī, tiesas priekšā stājusies prokremliskā aktīviste Jeļena Kreile, ziņo Latvijas Televīzija (LTV). Viņa tiek apsūdzēta par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu vai attaisnošanu.

Portāls "Delfi" jau informējis, ka šogad Kreile tika aizturēta 16. marta Leģionāru atceres gājienā. Policija bija viņu aizturējusi arī pēc 16. marta pasākuma 2022. gadā.

Aktīviste daudzkārt fiksēta publiskās vietās un publiskos pasākumos, nēsājot pleca somu ar simbolu "Z", kas Krievijas propagandas resursos tiek izmantots kā atbalsta simbols Krievijas uzsāktajai karadarbībai Ukrainā. Viņa sniegusi arī intervijas Krievijas propagandas medijiem un, kā novēroja LTV, Kreiles mājas logos arvien redzami izkārti Krievijas karogi.

Pirms tiesa sēdes Kreile uz LTV jautājumiem atbildēja tikai krievu valodā.

Prokurore Herta Miķelsone uzskata, ka, viņasprāt, pierādījumu kopums esot pietiekošs notiesājošam spriedumam un ir gūta pārliecība par noziedzīgu nodarījumu, vēsta portāls "lsm.lv".

Šis ir jau otrais tiesas process, kurā Kreile apsūdzēta par kara noziegumu publisku slavināšanu vai attaisnošanu. 2023. gada novembrī Kreilei par kara noziegumu attaisnošanu tika piespriests nosacīts cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!