Valsts policija (VP) notvērusi vīrieti, kurš trešdien Liepājā Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras teritorijā novietoja aizdomīgo priekšmetu, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem, tostarp narkotisko vielu neatļautu apriti un iepriekš izrādījis nepatiku un agresiju pret valsts iestādēm, jo pret viņu uzsākti kriminālprocesi, kuros notiek izmeklēšana.

Šobrīd pret aizturēto vīrieti sākts vēl viens kriminālprocess par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu vai uzņēmumu, vai organizāciju darbu.

Likumsargi lems par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Jau rakstīts, ka VP un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas trešdien norobežoja teritoriju līdz Nacionālo bruņoto spēku Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālistu ierašanās brīdim, lai noskaidrotu, vai priekšmets ir sprādzienbīstams.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas noskaidroja vīrieti, kurš šo priekšmetu nolicis un uzsāka viņa meklēšanas pasākumus.

Tas arī bija iemesls starppilsētu autobusu apturēšanai, jo pastāvēja varbūtība, ka vīrietis dosies uz savu deklarēto dzīvesvietas adresi Dienvidkurzemes novadā.

Dienvidkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas vīrieti aizturēja trešdienas pēcpusdienā un nogādāja viņu Valsts policijā.

Savukārt ap pulksten 14 notikuma vietā ieradās Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti un, apskatot priekšmetu, secināja, ka tas nav sprādzienbīstams.

Likumsargi priekšmetu paņēma un tam tiks veikta ekspertīze, lai noteiktu, kas tas ir.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!