Foto: Publicitātes foto

Valsts policija (VP) Daugavpilī aizturējusi vīrieti, kurš 6. aprīlī kafejnīcā "Artilērijas pagrabi" uzvedās agresīvi, rupji traucēja sabiedrisko kārtību un publiski slavināja kara noziegumus, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policijai tika ziņots, ka vīrietis rupji traucēja sabiedrisko kārtību, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas. Tāpat vīrietis nodarīja miesas bojājumus kādam 1985. gadā dzimušam vīrietim.

Veicot izmeklēšanas darbības, aizdomās par šiem nodarījumiem Valsts policija 10. aprīlī 1978. gadā dzimušu vīrieti aizturēja.

Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 74.1 panta pirmās daļas par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu, kā arī pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas – par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam.

Par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem likumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!