Foto: DELFI

Trešdien Rīgas pilsētas tiesā sākusi izskatīt krimināllietu pret 91 gadu veco Jāni Kubliņu, kurš apsūdzēts par traģiska satiksmes negadījuma izraisīšanu pērnā gada decembrī pie Latvijas Universitātes (LU) ēkas Torņakalnā, ceturtdien raksta "Latvijas Avīze".

Jau ziņots, ka pērnā gada 9. decembrī ap pulksten 13.40 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Rīgā, Jelgavas ielā, noticis ceļu satiksmes negadījums. Torņakalnā 1932. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Nissan", uzbrauca diviem jauniešiem. Negadījumā dzīvību zaudēja jauniete, savukārt jaunietis ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē.

"Latvija Avīze" raksta, ka tai zināms – nepilngadīgā meitene todien apmeklējusi fizikas kursus LU. Šķērsojot gājēju pāreju, viņai līdz trotuāram bija palicis tikai viens solis, kad, nebremzējot, viņai uztriecies automobilis. Tāpat video esot redzams, ka seniors nav skatījies uz ceļu, kas bijis pārredzams un sauss. Notriekto meiteni auto vilcis vēl kādus 10 metrus, raksta laikraksts.

Laikraksts ziņo, ka 15. maijā tiesa krimināllietu skatījusi slēgtā sēdē. Izdevumam izdevies noskaidrot, ka Kubliņš nenoliedz notikušo traģēdiju, taču savu vainu noliedz, jo viņš neko neatceroties. Apsūdzētā advokāts Kristaps Zaķis laikrakstam izteicies, ka būtu muļķīgi noliegt to, kas redzams video.

"Latvijas Avīze" vēsta, ka iepriekš kā negadījuma iespējamais iemesls tikusi minēta autovadītāja neuzmanība. Vīrietis negadījuma brīdī nav bijis reibumā. Autovadītājam bijusi derīga transportlīdzekļa vadītāja medicīniskā izziņa.

Bojāgājušās nepilngadīgās meitenes tēvs – pareizticīgo priesteris – kurš arī bija ieradies uz tiesas sēdi, taču palūgts tiesas sēžu zāli atstāt, "Latvijas Avīzei" atklājis, ka apsūdzētais neesot mēģinājis ar viņa ģimeni kontaktēties, neesot izteicis nožēlu vai atvainojies.

"Mēs nebijām pret tikšanos. Būtu atvainojies, un mums nekas nebūtu bijis pretī, ja viņš saņemtu mazāko sodu, ko noteic likums. Bet tagad: lai lemj tiesa. Cilvēciski man apsūdzētā žēl – ir viņam vai nav sirdsapziņas. Galvenais, ko mēs gribam, lai viņš vairs nesēžas pie stūres un nevienu neapdraud," laikraksts citē meitenes tēva teikto.

Nākamā tiesas sēde šajā lietā paredzēta 1. jūlijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!