Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Tiesai nosūtīta krimināllieta par Krievijas Federācijas izraisītā kara noziegumu attaisnošanu un nacionālā naida izraisīšanu, kurā apsūdzēta kādreizējā Latvijas Republikas 14. Saeimas deputāte Glorija Grevcova, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību Grevcova dažādās sociālo mediju platformās ievietoja informāciju, kuras saturs tika apzināti un mērķtiecīgi veidots un vērsts uz Krievijas Federācijas īstenoto kara noziegumu un noziegumu pret cilvēci un mieru Ukrainā publisku attaisnošanu un noliegšanu. Grevcovas paustie izteikumi kļuva pieejami lielam skaitam cilvēku, tai skaitā interneta lietotājiem ar neierobežotu tālāku tiražēšanas iespēju.

Grevcova ilgstoši veidoja un izplatīja iepriekš minēto saturu laikā, kad šāda veida izteikumiem bija sevišķi sensitīvs politisks konteksts, un tam tika pievērsta plaša sabiedrības uzmanība, uzsver Ģenerālprokuratūrā.

Grevcovas veidotajā saturā tika konstatēti provocējoši izteikumi par karadarbību Ukrainā, paužot negatīvu attieksmi pret Ukrainu un ukraiņiem, kā arī tiešs atbalsts un attaisnojums Krievijas Federācijas īstenotajai karadarbībai Ukrainā.

Apsūdzētā savu vainu noziedzīgajos nodarījumos neatzīst.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas tiesai.

Grevcova jau iepriekš atzīta par vainīgu kriminālprocesā, kur viņu notiesāja par melošanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK). Pēc šī sprieduma stāšanās spēkā viņa zaudēja savu Saeimas deputāta mandātu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!